Hybridarbeid former fremtidens arbeidsplasser

 
Hybridarbeid former fremtidens arbeidsplasserIllustrasjonsbilde: Mange bedrifter bygger om kontorene sine for å gi plass til kreative møteplasser og tilbyr ansatte en blanding av arbeid på kontorarbeidsplassen og eksternt,
Pandemien har endret måten vi jobber med helt nye arbeidsoppsett og metoder som har kommet for å bli. Hybridarbeid er temaet for arbeidsplass 2.0 og en måte for arbeidsgivere å beholde ansatte og tiltrekke seg nye talenter.

- Mange bedrifter bygger om kontorene sine for å gi plass til kreative møteplasser og tilbyr ansatte en blanding av arbeid på kontorarbeidsplassen og eksternt, sier Hilde Skifjeld, markedssjef hos ACCO Brands Norway, i en pressemelding.

- En undersøkelse utført av ACCO Brands viser at 45 prosent av respondentene har jobbet eksternt siden starten av nedstengningen, og at 77 prosent ønsker å fortsette å jobbe hjemmefra, sier Hilde Skifjeld.

En undersøkelse foretatt av OsloMet våren 2021 viser tilsvarende resultat. Se rapport.

Her vises en klar trend rundt hybridarbeid. I tillegg til kontorarbeidsplassen og hjemmekontor tilbys også en tredje arbeidsplass i mer offentlige miljøer som kafeer og kontorhotell. Arbeidsgivere må vise hvordan de muliggjør et godt arbeidsmiljø også utenfor kontoret.

Forbedret ergonomi og smart utstyr

ACCO Brands undersøkelse viser at 45 prosent ikke hadde en dedikert arbeidsplass hjemme eller gjorde noen tilpasninger under pandemien. På lang sikt er det nødvendig med både forbedret ergonomi og smart utstyr for å skape en sunnere arbeidsplass. Å sitte riktig er bra for vår helse og velvære. Mange nordmenn har smerter i skuldre, nakke og rygg. Ergonomiske hjelpemidler kan forhindre disse skadene.

Det er også viktig å fortsette å jobbe for økt sikkerhet når vi åpner for arbeidsplasser i et offentlig miljø. Dette gjelder for eksempel GDPR-sikre arbeidsmetoder ved hjelp av personvernfiltre på laptopen, bruk av makuleringsmaskiner når man har utskrifter av dokumenter og låsing av datamaskinen til bordet.

- Vi ser at ansatte har en større rolle i utformingen av de nye arbeidsplassene. Med vår brede erfaring, våre mange varemerker og et bredt utvalg av produkter, kan vi hjelpe kundene våre med å skape de komplette løsningene som passer deres image for de forskjellige arbeidsplassene. Vi har en rekke produkter som kan være nødvendige for både hjemmekontor eller for å ta med seg når vi jobber i det offentlige rom, sier Hilde Skifjeld.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår