HYSS får svensk eksperthjelp

 
HYSS får svensk eksperthjelpBildet: Lars Andrén anses av mange å være en av de største autoritetene innen solenergi
Selskapet bak systemet Hybrid Solar System (HYSS), Free Energy Innovation AS, blir nå etablert i Sverige av Lars Andrén. Andrén er også president i bransjeorganisasjonen Svensk Solar.

- Etter å ha jobbet med solenergi i hele min karriere føles det akkurat nå å seriøst prøve å hjelpe varme markedet går i en mer bærekraftig retning. Jeg er overbevist om at vårt konsept vil bidra til en mer klimavennlig energiforsyning for svenske husholdninger, sier Lars Andrén, president i det svenske selskapet.

Lars Andrén har vært leder av den svenske Solar siden 1995 og har mer enn 30 års erfaring innen solenergi . Han er en av de mest etterspurte foredragsholderne rundt tema fornybar energi i Sverige og forfatter av flere bøker om solenergi og bærekraftig bygging. Når Free Energy nå etableres i Sverige går Lars Andrén inn som deleier og administrerende direktør i det svenske selskapet.

Free Energy AS ble etablert i Norge i 2009 og har utviklet Hybrid Solar System (HYSS), støttet av Innovasjon Norge og Norsk Forskningsråd.
- Vi er glade for at Lars Andrén velger å satse sammen med oss i vår visjon om å skape morgendagens energisystem.  Lars Andrén anses av mange å være en av de største autoritetene innen solenergi, og med sin enorme erfaring, vil han bli en svært verdifull ressurs for kunder i Sverige og for Free Energy-gruppen internasjonalt, sier Marcus Kanewoff, administrerende direktør i Free Energy Innovation AS, Norge.

Free Energys HYSS- system er basert på velprøvd teknologi, med hensikt å maksimere utnyttelsen av solvarmen med en varmepumpe. HYSS kombinerer et stort areal solfangere med en turtallsregulert væske-vann varmepumpe. Styringsenheten sørger for optimal anvendelse av solenergien og sikrer at det alltid finnes rikelig med varmt vann og varme til huset. Systemet kan håndtere hele husholdningens oppvarming og varmt vann behov uten varmekolber eller andre supplerende varmekilder. Dette skaper en god driftsøkonomi samtidig som det gir store miljømessige og klimagevinst.

Systemet er fullt integrert fra fabrikken, noe som gjør det raskt og enkelt å installere. Kontroll og overvåking er gjort via en integrert iPad mini. Brukeren kan også enkelt on-line overvåke om systemet lever opp til de lovte kalkylene. Dette via en hvilken som helst datamaskin eller smarttelefon.


Fra 1. september 2014 er Free Energy System å finne på det svenske markedet.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår