Ida - jenta mot strømmen

 
Ida - jenta mot strømmenBildet: Rørleggerlærling i Comfort Lier, Ida Meldgaard
– Det er vanskelig å gå mot strømmen. Jeg tror flere jenter trenger å høre at man ikke trenger å følge jentegjengen når de skal velge utdanning.

Det sier rørleggerlærling i Comfort Lier, Ida Meldgaard. I Comfort-Kjeden er det 918 rørleggere, 12 av dem er kvinner.

Comfort-Kjeden ble nylig gullpartner i Ingeborg-nettverket. Nettverket har som mål å øke andelen kvinnelige rørleggere. Meldgaard synes det er bra at arbeidsgiveren ønsker å bidra til at flere jenter skal få øynene opp for rørleggeryrket. Hun tror Ingeborg-nettverket kan bidra til å fjerne fordommer.

Tabubelagt
– Jeg får ofte spørsmål fra eldre mennesker om hvorfor jeg velger «et sånt yrke» – om jeg ikke heller skal ta et omsorgsyrke. Det er nok fortsatt litt tabubelagt å gå denne veien som kvinne. Derfor er det fint med fokus på kvinnelige rørleggere. Jeg tror jenter som ser kvinnelige rørleggere ser at det faktisk er kult å være jente i et sånt yrke. Det er verken tabu eller ubehagelig. Det er et morsomt og utfordrende yrke som krever mye logisk tenking, sier Meldgaard i en pressemelding.

Svinnende liten andel kvinner
Administrerende direktør i Comfort-Kjeden, Kari Øgle Kjensberg, forteller at kjeden ønsker å bidra til at flere kvinner skal gå samme karrierevei som Melgaard.

– Det er bare én prosent kvinnelige rørleggere i Comfort, og det er en svinnende liten andel. Hele bransjen sliter med å rekruttere jenter. Vi tror den beste måten å angripe denne problemstillingen på er å jobbe sammen med resten av bransjen for å øke andelen. Det er hovedgrunnen til at vi går inn som gullpartner i Ingeborg-nettverket, sier Kjensberg

– Det er viktig å fremheve at rørfaget handler om så mye mer enn å fikse tette toaletter. Våre rørleggere bidrar med viktig kompetanse og arbeidskraft inn i store og små prosjekter. Rørfaget passer for de som er glad i logisk tenking, variasjon og fysisk arbeid. Vi er helt sikre på at dette også er noe flere kvinner trakter etter i jobbsammenheng, og vi tror at det må tas et tak når det kommer til å løfte rørfaget som et kjønnsnøytralt yrke, sier Kjensberg.

Flest kvinnelige rørleggere å hente
Leder i Ingeborg-nettverket, Eli Heyerdahl Eide, mener Comfort-Kjeden går foran som en god rollemodell for andre bedrifter og kjeder.

– Vi trenger å øke rekrutteringspotensialet vår, og størst potensiale har vi på kvinnesiden. Det er der vi har flest rørleggere å hente. De som passer som rørlegger i fremtiden har ikke samme profil som for 30 år siden – fagets innhold har endret seg og jenter passer godt inn her.  For å få til det er vi helt nødt til å få foreldre og besteforeldre med på tanken om at deres datter eller barnebarn kan bli rørlegger. Jeg håper, og tror at Comfort-Kjeden kan bidra til å løfte viktigheten av å rekruttere fra hele Norges befolkning, og ikke bare den mannlige andelen, sier Eide.

Bildet: Ida Emilie Josefin Meldgaard er én av 12 kvinnelige rørleggere i Comfort-Kjeden. Her sammen med ti av sine 906 mannlige kjedekolleger. Fra venstre: Kjell Magne Eggen, Atle Fjellvang, Jens Gunnar Trydal, Pontus Bøhn, Manfred Klunder, Espen Engen, Ida Meldgaard, Sigve Torvet, Tor-Henrik Pettersen, Magne Bugge og Bjørn Hovland. Foto: Sondre Garaas
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår