Ida Melgaard - den hyggeligste?

 
Ida Melgaard - den hyggeligste?Bildet: Ida Melgaard, Comfort Lier, er en av tre rørleggere som kan bli kåret til Norges Hyggeligste Håndverker. Foto: Boligmappa
Lørdag 24. september skal Norges Hyggeligste Håndverker kåres. I finaleheatet i kategorien rørleggere kjemper tre hyggelige (og dyktige) fagfolk og seieren. En av dem er Ida Meldgaard.

Ida Meldgaard promoterer ofte og gjerne rørleggerfaget i sosiale medier, blant annet på Instagram @plumbida, der hun med humor og snert viser glimt fra sin hverdag på jobb, ofte med oppfordringer til sine følgere om å velge yrkesfag. Hun er en frisk nordlending, gjerne med forskjellige hårfarger, og med oldemoren sin tatovert på overarmen.

Håper på flere jenter i bransjen

Ida elsker jobben sin, og er en strålende rollemodell for faget og folk generelt, og kanskje jenter spesielt. Der oppfordrer hun også sine følgere til å nominere håndverkere de kjenner til «Norges hyggeligste håndverker» , for denne kåringen synes hun er viktig, og veldig stas å få være en del av – igjen. Ida var nemlig finalist også i fjor.

– Det er så bra at bransjen og håndverkerne blir løftet frem. Det er helt topp å være en av finalistene. Jeg ser jeg ikke er alene som jente heller, og det er bra at folk skjønner at vi jenter er like gode håndverkere som gutta!

Ida vinglet litt i yrkeslivet før hun fant fram til rørleggerfaget. Hun var innom Forsvaret, hun jobbet i kundeservice og hun var en stund i servicebransjen. Via Karrieresenteret fant hun ut at hun kunne bli voksenlærling, noe hun syntes hørtes helt topp ut. For det betyr at når du er over 21 år så kan du inngå lærekontrakt i en bedrift uten å ha gått i videregående skole, og læretiden i bedriften er som regel på fire år. Dette passet Ida perfekt, å komme rett i gang!

Fagbrevet neste år

– Jeg var også interessert i andre håndverksfag, men det endte med rørleggerfaget og voksenlærling plass hos Comfort i Lier, noe jeg ikke angrer på. Det er en trygg jobb i et godt miljø, det er godt betalt og jeg kan tilpasse oppdragene inn i tiden min. Noe som er fint når jeg skal følge opp våre to barn på 5 og 7 år. I begynnelsen av 2023 skal jeg ta fagbrevet, forteller Ida.

Ida sier at jobben føles så riktig at hun ikke kan se for seg å gjøre noe annet resten av sitt yrkesliv. Det er sosialt, utfordrende, meningsfullt og gir stor mestringsfølelse, mener hun. Og lite slår det å vise frem et ferdig bad til en kunde, som fremstår som nytt selv om hun kanskje bare har byttet baderomsmøbler.

– Det er så gøy når de blir så fornøyd og takknemlige, og ofte ber de meg slå meg ned til en prat og en kopp kaffe også, så da legger jeg gjerne lunsjen min hos dem. Særlig mange eldre er mye alene og setter stor pris på besøk.

- Bare positivt å være jente

– Noen blir overrasket over at det er en jente som kommer, og det blir jo noen kommentarer, men de er aldri ufine. Og jeg tror faktisk eldre kunder åpner seg mer for meg som jente, og tør å be om hjelp også til andre ting mens jeg er der.

– Jeg husker jeg var hos en kunde for å fikse dusjkabinettet hennes. Etterpå spurte hun om jeg kunne ta en titt på vasken på kjøkkenet, for der hadde hun greid å kile fast en stakepinne. Den viste seg å sitte bom fast, så jeg måtte demontere hele vasken, men alt ordnet seg, til hennes store takknemlighet. Så det å kunne gjøre det lille ekstra, er noe av det hyggeligste jeg vet!

Rett fra levra

Nominasjonene Ida fikk, vitner om at det er hyggelig for kundene å ha henne i hus. Hun beskrives som dyktig, målbevisst, blid og energisk. Med stor yrkesstolthet. Og en rørlegger som snakker så folk forstår det og rett fra «levra», i kjent nordnorsk stil. Hun er vokst opp på en gård på en halvøy på Helgelandskysten sammen med 4 brødre, så hun er ikke redd for å ta i et tak, tåler en støyt, er sterk som en bjørn og takker nei til de kundene som tror hun trenger hjelp til å bære for eksempel et toalett. Det fikser Ida nemlig lett selv.

Klar for finalefest

Når Ida ikke jobber, er hun hjemme hos samboeren og barna, og når barna sover, så blir det enten å spille dataspill, eller å tegne og male, noe hun gjerne vil ha mer tid til. Sykle og trene gjør hun også iblant. Og så sitter hun ofte og svarer unge og voksne på sosiale medier, der hun gir råd til dem som vil vite mer eller er usikre på veivalg. Det gir henne stor glede og tilfredsstillelse. Nå gleder hun seg stort til finalefesten og til endelig å få svar på hvem som blir kategorivinnere og hovedvinner.

– Det er så mange flotte og verdige kandidater. For meg er bare det å få være en del av dette og gå på en super fest med mange flinke håndverkere, premie i seg selv. At jeg var finalist også i fjor er jeg veldig stolt over! Og det er klart det hadde vært fantastisk gøy å vinne rørlegger klassen i år!

Klikk her for å stemme på Ida

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår