IFAT satte nye rekorder igjen

 
IFAT satte nye rekorder igjenBildet: Nye rekorder betyr mye for arrangørene av IFAT, og messa når ut til stadig flere nasjoner. Man kan trygt kalle IFAT en global messe når 170 nasjoner er representert. Er en fornøyd delegasjon med norske rørinspektører. Foto: Odd Borgestrand
50-års jubileet for IFAT ble en suksess dersom den måles i tall. Årets tall viser nemlig 3,097 utstillere fra 59 land, 138.000 besøkende fra over 170 nasjoner, og ny rekord også med tanke på internasjonale utstillere og besøkende.

Av Odd Borgestrand

Det som startet i 1966 med 147 utstillere og 10.200 besøkende har økt i volum hvert eneste år. Rundt 138 000 besøkende fra over 170 land kom til München for jubileumsutgaven av IFAT mellom 30 mai og 3. juni 2016.
Stefan Rummel, administrerende direktør fra Messe München, er fornøyd med det som har skjedd.
– Vi hadde et håp om rekord, og når det slår til blir vi overveldet. Økningen i deltakertallene er et bevis på at IFAT har vært med å forme utviklingen innen vann, avløp, renovasjon og miljøteknologisk sektor. Samlet sett har IFAT vært en enorm suksess i jubileumsåret, sier han i sin oppsummering

Godt fornøyde utstillere
Responsen fra utstillerne er også svært positiv i følge arrangørene.
– IFAT er verdensledende innenfor VA og renovasjon. Nivået på årets messe var av høy internasjonal standard. Vi kan derfor slå fast at IFAT er den ubestride èner innenfor sitt fagfelt i verden. Det er uttalelsen som går igjen hos både tyske og internasjonale utstillere. Også norske delegasjoner ga uttrykk for det samme.
Det er likevel et tankekors at ingen norske firmaer er direkte representert på en messe av dette kaliber. Norske avdelinger av internasjonale konsern er godt representert, men det unikt norske glimret med sitt fravær også denne gang. Det er Danmark som er best i den nordiske klassen.

Carsten Krumm, Chief Operating Officer i WILO, sier i en pressemelding at IFAT nok en gang har bevist sin verdi som en internasjonal arena med en global innflytelse. Nesten 50 prosent av de besøkende som kom til Wilo sin stand var internasjonale gjester.

Rekord av internasjonale besøkende
Siden messa arrangeres i Tyskland er det naturlig at tyskerne også topper besøksstatistikken med 53 prosent. Etter vertsnasjonen var det besøkende fra Østerrike, Italia, Sveits, Kina, Tsjekkia, Nederland, Spania, Polen, Danmark og Tyrkia som havnet blant topp 10. Sterkest vekst av besøkende kom fra Australia, Kina, Israel, Italia og Singapore. Den totale andelen av besøkende fra land utenfor Tyskland ble dermed 47 prosent, også det ny rekord for IFAT.

Neste IFAT finner sted fra 14 til 18 mai 2018 i München.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår