IFS inviterer til tre dager med framtidsløsninger i Boston

 
IFS inviterer til tre dager med  framtidsløsninger i BostonBildet: IFS-konferansen samler deltakere fra 50 nasjoner, og denne gang er det Boston som er vertsby. Konferansen arrangeres i det store kongressenteret The Hynes Convention Center. Dette bildet fra fjorårets konferanse i Atlanta, Georgia. Foto: Odd Borgestrand
Verdenskongressen til IFS holdes i år i Boston i USA, fra 7.-10.oktober.

Av Odd Borgestrand
Boston, USA

Denne uka er om lag 1.300 representanter fra 50 land samlet for å bli oppdatert på siste nytt innen helintegrerte forretningssystemer

IFS, som har sitt utspring i Sverige utvikler og leverer ulike forretningssystemer til kunder over hele verden. Dette er kunder som produserer og distribuerer produkter, vedlikeholder anleggsmidler og driver service-orienterte virksomheter. Darrren Roos mener bransjekompetanse og selskapets løsninger har gjort IFS til en av de mest anbefalte tilbyderne innen selskapets hovedsatsingsområder.

De sentrale sektorene er luftfart og forsvar, energisektoren, bygg, anlegg og infrastruktur, ulike service-sektorer og produksjonsbedrifter. 3500 ansatte i IFS støtter mer enn ti tusen kunder over hele verden gjennom 60 lokale kontorer og et voksende partnernettverk. Totalt har IFS nå partneravtale med 350 ulike konsern og selskaper. Antallet kunder er nå passert 10.000, og selskapet økte i fjor sin omsetning med 22 prosent til drøye 6 milliarder kroner.

Kontroll og fleksibilitet
Darren Roos mener IFS gir kunder i prioriterte bransjer bedre kontroll over virksomheten og hjelper de med å bli mer fleksible og bedre forberedt på å håndtere endringer i markedet.
- Folk spør ofte hvorfor kundene våre foretrekker å gjøre forretninger med oss. En grunn er vår ledende bedriftsprogramvare designet og utviklet i samarbeid med våre kunder for å gjøre dem mer smidige. En annen er våre medarbeideres bransje- og prosesskompetanse som setter våre kunder i stand til å bli mer effektive og forbedre deres bunnlinje, sier han.

Den ekstra milen
Norske selskaper som deltar på verdenskonferansen i Boston, der også Byggfakta er tilstede, er Apply Sørco, Avinor, Hafslund Nett, Jotron, Jotun, Moelven Industrier, Nettpartner, Rosenberg Worley, Statnett og Wilhelmsen Ships Service. Det er også en rekke representanter fra Danmark, Sverige og Finland.  
- Vi går den ekstra milen for våre kunder, samarbeidspartnere og hverandre. Vi fokuserer på gode resultater i stedet for på prosess. Vi lager nye ideer som viser seg nyttige, og vi vil gjerne være utfordrere i en tid der alle er opptatt av digitalisering og det grønne skiftet, sier Roos.

Industrialisering
I Skandinavia er det stadig flere entreprenørselskaper som nå ønsker å standardisere og effektivisere sin virksomhet i alle ledd. Produksjonen blir i sterkere grad industrialisert. IFS har en prosjektmodul som er integrert i verdikjeden. Det betyr at prosjektledelsen får tilgang til sikker og rask informasjon og dermed best mulig ressursutnyttelse, også kalt ERB. Byggebransjen har her et kjempepotensial, men trenger også personell som er i stand til å håndtere store informasjonsmengder for å kunne utnytte informasjonen til økt effektivitet. De store riksdekkende entreprenørselskapene i Norge har så langt ikke tatt steget inn i et partnerskap med IFS.

En reise inn i framtida
Verdenskongressen i Atlanta i fjor ble betegnet som en reise inn i framtida. Roos slår fast at framtida er nå, og under samlingen i det store kongressenteret The Hynes Convention Center
- Når vi reiser inn i fremtiden med kundene våre, er vårt mål å forbedre de ulike planverktøyene for effektiv drift og ressursutnyttelse.   Denne ambisjonen er basert på å utnytte et kjernesett med ulike teknologier som vil åpne for transformasjon for våre kunder. Det handler om alt fra kunstig intelligens og robotprosessautomatisering til anvendelse av analyser og simulering, sier Roos.
Dermed fortsetter IFS verdenskonferanse 2019 der arrangørene slapp i Atlanta i fjor.

Fokus på ny teknologi
Med en amerikansk storslagenhet skal IFS vise muskler og være et utstillingsvindu også for nye partnere. På amerikansk vis settes kundene i sentrum. Det offisielle programmet åpner mandag der selskapets partnere fokuserer på ny teknologi i en lukket sesjon, før observatører og andre deltakere, inklusiv presse inviteres til en storslagen velkomstmiddag mandag kveld. Tirsdag er det administrerende direktør Darrren Roos som gjør opp «regnskap» og som kommer med sine tanker om hvordan alle samarbeidspartnere kan gjøre enda smartere og bedre forretninger i 2019 og 2020. Under åpningssekvensen vil IFS-lederen også ta med seg administrerende direktører i partnerselskaper som kommer med sine suksesshistorier.

Skateboard-legende
IFS har også hentet inn den amerikanske skateboard-legenden Tony Hawk. Han var den første skateboarderen i verden som gjennomførte en 900 graders rotasjon i lufta og samtidig lande trygt. Han ble verdensmester 12 år på rad, og vil fortelle om sin reise før IFS sin egen produktsjef, Christian Pedersen vil gå inn på bedriftsløsninger som blir stadig mer intelligente og autonome, men likevel ganske så pragmatiske og fokusert.

Arrangørene mener dette er tre dager som kan forandre virksomheten til offensive bedrifter for alltid. Her er det en tettpakket tidsplan med pionerer og visjonære eksperter som vil koble deltakerne inn i en digital framtid, med hele IFS sin produktportefølje.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår