Infill med grønne energitiltak

 
Infill med grønne energitiltakIllustrasjon: Alliance arkitekter
Rett før helgen ble det klart at Nordre Gate 20-22 får tildelt 1,4 millioner i støtte fra Enova for å gjennomføre omfattende grønne energitiltak i det nye boligprosjektet. Det er Infill v/Aspelin Ramm som står bak prosjektet.

De 40 leilighetene i prosjektet vil bli bygget i energiklasse A, som stiller de strengeste kravene for energiforbruk i bygg i Norge. Det er mulig på grunn av en rekke tiltak, og det er disse Enova nå vil støtte.

- Dette er fantastisk gode nyheter for oss. Vi har fra starten vært opptatt av at dette skal være et helhetlig grønt prosjekt, både i byggematerialer, energiforbruk og løsninger for dyrking og deling. Det er viktig for oss å også kunne tilby grønne løsninger for boliger. Derfor er Enova en veldig verdifull partner for oss, sier Isak Oksvold.

Han er direktør for miljø og innovasjon i Aspelin Ramm, som er utbygger for prosjektet.

Blant energitiltakene som skal gjennomføres i Nordregate på Grünerløkka er en egen energisentral som skal gjenvinne all overskuddsvarme fra kjøling av byggene. I tillegg skal det bores flere geobrønner som i kombinasjon med varmepumper vil gi både varme og kjøling på en energieffektiv og fornybar måte.

- Vi har mye erfaring med denne typen løsninger fra tidligere prosjekter, og det gjør at vi kan ha høye ambisjoner for hva vi vil få til. Vi er helt sikre på at dette er fremtidens måte å bygge boliger på, og det tror jeg også kjøperne vil sette pris på fordi deres energikostnader vil bli lavere, sier Oksvold.

Byggingen starter rett etter nyttår og bygningen vil som ett av de første større prosjektene i Oslo bygges med bærekonstruksjon i massivtre. Tre erstatter klimabelastende stål og betong, noe som reduserer utslippene fra materialene i byggeprosessen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår