Ingeborg-prisen gikk til Caverion

 
Ingeborg-prisen gikk til CaverionBildet: Adm. dir. for Caverion Norge Knut Gaaserud tok imot Ingeborg-prisen, som ble delt ut under VVS-dagene på Nova Spektrum på Lillestrøm. Prisen ble overrakt av Eli Heyerdahl Eide, leder av Ingeborg-nettverket.
Caverion Norge ble vinner av Ingeborg-prisen 2022. Prisen gis for godt holdningsarbeid over tid og for bidrag til å gjøre rørbransjen mer attraktiv som arbeidsplass for kvinner.

Etter å ha sett denne filmen: 
https://www.youtube.com/watch?v=nSWzp4vSpPg  begynte Caverion å snakke om å jobbe for å skape engasjement og bevissthet rundt diskriminering og trakassering.

– Vi deler ut Ingeborg-prisen 2022 til en av Norges største tekniske totalleverandører, fordi de viser vei for hvilke holdninger som hører hjemme i bygg og anleggsbransjen – og fremmer at yrkene kan like godt utføres av kvinner som menn, sier Eli Heyerdahl Eide, leder av Ingeborg-nettverket.

Adm. dir. for Caverion Norge Knut Gaaserud tok imot prisen, som ble delt ut under VVS-dagene på Nova Spektrum på Lillestrøm.
– Det er alltid hyggelig å få anerkjennelse for det vi har gjort, og denne prisen synes jeg er stas å vinne! Men jeg vet samtidig at arbeid med kulturendring er langdistanse, og at det er mye jobb vi og bransjen forøvrig må gjøre fremover,

Ingeborg-nettverket har hentet navnet fra Norges første kvinnelige rørlegger og deler hvert år ut denne prisen til en person, organisasjon eller bedrift som har bidratt til å løfte frem og bedre forholdene for kvinner i yrket. I juryens begrunnelse heter det blant annet:
«Det første Caverion fikk på agendaen var at garderobefasilitetene måtte bedres. I februar 2018 innførte de kontraktskrav om separate garderober med låsbar før for både kvinner og menn, uansett om bygget hadde ett eller flere kjønn tilstede på anleggsplassene. Det var et viktig innspill i arbeidet Ingeborg-nettverket hadde satt i gang for å påvirke tariff og lovkrav på dette området. 

I 2021 satt de i gang en stor kampanje for å gjøre medarbeiderne kjent med hva trakassering og seksuell trakassering er, hvordan en varsler, og eget kurs om hvordan en håndterer varsler for alle de som mottar og skal håndtere varsel. I bedriften er alle verneombud, tillitsvalgte, HMSK-rådgivere, HR-medarbeidere og ledere på kurs i regi av Likestillings- og diskrimineringsombudet.»

– Vi vet at det å jobbe med holdningsendringer er en lang og krevende prosess, og vi synes det er flott at dette nå er et av bedriftens bærekraftsmål – innen 2025 skal 0 prosent av medarbeidere oppleve trakassering på jobb, andelen kvinner skal være på 15 prosent og 100 prosent likt betalt for likt arbeid, sier Eli.

Skulpturen av engelen med boksehansker som følger prisen er laget av keramiker Elisabeth Helvin.

 


 
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår