Inneklima til å leve i

 
Inneklima til å leve iBildet: – Vi kan ikke erstatte ventilasjonen, vi bare tilfører egenskapene som luften har mistet. Det fjerner mikrober, muggsopp og ubehagelig lukt, forklarer daglig leder Ralf Iwersen og salgssjef Egil Hansen. (foto: Inger Anita Merkesdal)
Det nylig oppstartede Sandnes-selskapet Ventitech har som mål å skape naturlige inneklima ved å redusere lukt, forurensing og smitte.

Av Inger Anita Merkesdal

I selskapet Ventitech AS er de opptatt av det «atmosfæriske miljøet.» Daglig leder Ralf Iwersen og salgssjef Egil Hansen har arbeidet sammen innen luftbehandling siden 2001.

De leverer produkter som skaper frisk luft i hjem, skoler, arbeidsplasser og helseinstitusjoner med mer. Løsningen bygger på ActivPure-teknologien, som de forteller har vært en del av luftrensingsbransjen siden 1986. De leverer produktene Ventibox Pro og Ventibox Mini, samt mobile enheter.

Tilfører egenskaper
Produktene deres er ikke et alternativ til ventilasjon, de kommer inn som et tillegg til den eksisterende ventilasjonsbransjen.
– Utgangspunktet vårt er å gjenskape den friske uteluften, inne. I ventilasjonsbransjen er en opptatt av oksygenmengden. Men frisk uteluft inneholder så mye mer enn det. Når luft blir dratt utenfra og inn, mister den deler av sine naturlige egenskaper gjennom kanaler og filter. Når luften kommer inn i rommet, tilfører vi den de egenskapene den har mistet på veien, forklarer daglig leder Ralf Iwersen.

Vennlige oksidanter
– Det er absolutt nødvendig å tilføre frisk luft til byggene våre. Men fordi det skjer mange kunstige prosesser med luften på veien inn i bygget, må vi gjenskape de naturlige egenskapene i luften. Vi er prikken over i-en, sammen med ventilasjonen, supplerer salgssjef Egil Hansen.
De forteller at Ventitechs teknologi, ActivPure, er basert på en spesiell UV-pære og en fotokatalytisk enhet som skaper en avansert oksideringsprosess bestående av vennlige oksidanter.
– Denne prosessen er utviklet av NASA til romfarten, forklarer de.

Hele denne reportasjen kan du lese i VVS aktuelt nr. 1, som snart skal i trykken. Tema: Inneklima.

Ikke abonnent på bransjens største VVS-fagblad? Tegn abonnement her, eller kontakt oss gjerne for et helt uforpliktende prøveabonnement!
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår