Inngår grønt kunnskapssamarbeid

 
Inngår grønt kunnskapssamarbeidBildet: Administrerende direktør i Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA), Kari Sandberg. Foto: EBA
Grønn Byggallianse inngår kunnskapssamarbeid med den største bransjeforeningen i Byggenæringens Landsforening for å kutte klimagassutslippene i bransjen og øke entreprenørenes kompetanse om bærekraft.

EBA (Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg) har satt seg et strategisk mål om at utslippene fra bygg- og anleggssektoren skal reduseres med 50% innen 2030.

Som et ledd i dette har EBA inngått en samarbeidsavtale med Grønn Byggallianse. Avtalen innebærer at Grønn Byggallianse skal bidra med kompetanseheving og rådgiving innen bærekraft.

– I vår strategi og arbeid med å få ned klimagassutslippene trenger vi mer kunnskap. Grønn Byggallianse er en fag-HUB på bærekraft for bygge- og eiendomssektoren. Vi er glade for å kunne samarbeide og er sikre på at kunnskapen de har vil være nyttig inn i vårt arbeid, sier Kari Sandberg, administrerende direktør i EBA, i en pressemelding.

– Klimatiltak må være kunnskapsbaserte

Avtalen er en del av EBA sin strategi med økt klimafokus i kurs og opplæringstiltak.

Med sine 260 medlemmer er EBA den største bransjeforeningen i Byggenæringens Landsforening. Medlemmene strekker seg fra små håndverksbedrifter til de største entreprenørene.

Flere av disse er også medlem i Grønn Byggallianse, som tilbyr dybdekunnskap om bærekraft til sine medlemmer. Grønn Byggallianses medlemmer representerer hele verdikjeden og gjennom samarbeidet vil EBA blant annet få innblikk i hva deres kunder vil etterspørre på miljøområdet framover. 

– EBA og Grønn Byggallianse har et felles mål om økt bærekraft. Gjennom å samarbeide hindrer vi dobbeltarbeid og kan samle og styrke miljøkunnskapen ett sted. Klima- og miljøtiltak må være kunnskapsbaserte, noe vi vil bidra til gjennom vår 20-årige kunnskap og erfaring på området. Til gjengjeld vil vi ha stor nytte av EBAs praktiske erfaring om hvor skoen trykker ute i prosjektene, sier daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Bramslev.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår