Innovasjon i praksis

 
Innovasjon i praksisBak fra venstre, prosjektleder Rune Hansen, salgssjef Thomas Ramos, Undervisningsbyggs Magnar Skår, foran regionsjef Jan Aasvang og Undervisningsbyggs administrerende direktør Rigmor Hansen. (Foto: Benedicte Nylund, Undervisningsbygg)
Innemiljøet på eldre skoler er ikke godt nok, og nå investerer Undervisningsbygg 8,3 millioner for å teste ut løsninger som skal bedre kvaliteten på innemiljøet for elever og lærere, mens skolene fortsatt er i drift.

– Typisk for dagens ventilasjonsprosjekter på eksisterende skoler er at de blir omfattende og kostbare, sier prosjektleder i Undervisningsbygg, Erik Eskild, som har store forhåpninger til å prøve ut og utvikle et system som ivaretar alle hensyn når skolen har elever til stede

Millioninvesteringen brukes til et pilotprosjekt på Trosterud skole i Oslo, hvor Caverions tekniske løsninger skal forbedre eksisterende ventilasjonsanlegg, mens skolen har normal drift.

– Vi skal teste ut løsningen ved å ta to og to klasserom om dagen. Så skal vi forske på om vi får ned gjennomføringstiden og reduserte kostnader, sier Eskild.

 

Helse og læring

Undervisningsbygg hadde i 2014 en innovasjonskonkurranse hvor Caverion var en av to vinnere.

Direktør for Teknologi og Utvikling, Jens Petter Burud, i Caverion gleder seg til å ta fatt på pilotprosjektet på Trosterud som tester ut totalløsningen KlimaTak for oppgradering av eldre ventilasjonsanlegg, som skal sikre et godt innemiljø.

– Innemiljøet må både ivareta elevenes helse og legge til rette for læring. Vi satser på at utprøving på Trosterud skole vil gi oss noen interessante og gode svar, sier han.

KlimaTak som sikrer behovsstyrt ventilasjon, er utviklet av Caverion Norge, og samler alle tekniske løsninger i et bygg på ett sted, både ventilasjon, elektrokabler, IKT, samt sprinkler og rør.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår