Innovasjonsprisen havnet i nord

 
Innovasjonsprisen havnet i nordKristin Markussen (i midten) var både rørt og glad da hun på vegne av Narvik-firmaet HeatWork mottok Innovasjonsprisen på Bygg Reis Degs åpningskonferanse. Her er hun flankert av de to jjurymedlemmene Kristin Malonæs og Gunnar Glavin Nybø.
Innovasjonsprisen på Bygg Reis Deg havnet nord for polarsirkelen. Nærmere bestemt hos Narvik-firmaet HeatWork AS som har utviklet CliWi – en ekstremt miljøvennlig og effektiv måte å veksle energi på, blant annet fra væske til luft.

Tore Kubberød (tekst og foto)


Det var juryleder Kristin Malonæs fra Innovasjon Norge og administrerende direktør Gunnar Glavin Nybø i Bygg Reis Deg som overrakte prisen.

– Det har vært mange spennende kandidater og et stort spenn blant deltagerne. Vi har vært opptatt av å følge kriteriene når vi har vurdert hver enkelt kandidat, og sett etter både det innovative, om det har en digital og/eller bærekraftig gevinst, at løsningen er i funksjon og sist men ikke minst potensiale til bred anvendelse fortalte juryleder Kristin Malonæs.

Hun kunne også fortelle at interessen for prisen har vært rekordstor.

– Vi fikk inn nesten 100 søknader til prisen. I den knallharde konkurransen har vinneren måttet ha et svært høyt innovasjonsnivå hvor digitalisering og bærekraft har vært gjennomgående. De har 3n svært bred kompetanse og løsninger som har en bred anvendelse. CliWi bidrar til en fossilfri og utslippsfri byggeplass, sa jurylederen.

Representanter for samtlige åtte nominerte var på scenen for å motta diplom og blomster. Det var en svært overrasket og rørt Kristin Markussen som tok i mot prisen på vegne av HeatWork.
– Hva dette betyr videre for oss har jeg ikke rukket å reflektere over, men det er en tung pris på mange måter. Tusen takk til juryen som tør å satse på grønne løsninger. Tusen takk til samtlige i HeatWork, smilte Markussen som er markedsansvarlig i Narvik-firmaet.

Teknologien CliWi har åpnet opp for produkter som kan benyttes i flere bransjer, og i over to år har HeatWork solgt CliWi produkter de har høstet gode tilbakemeldinger på.

- CliWi er utviklet som stand alone produkter og brukes til alt fra byggvarme, tørk, skadesanering, skadedyrbekjempelse, fjernvarme og betongarbeid. Med disse produktene øker også bruksområdet på våre eksisterende HeatWork maskiner betraktelig, fortalte daglig leder Reidar Schille da det ble klart at firmaet var nominert til prisebn.

De nominerte til Innovasjonsprisen var:

  • Byggemappen» innlevert av Lean Konseptutvikling AS
  • Termowood» innlevert av Termowood AS
  • Waterseal» innlevert av Hey`di AS
  • Protan Blueproof» innlevert av Protan AS
  • Bimsync» innlevert av Catenda AS
  • Rimol Miljøpark» innlevert av AF Decom
  • Arstyl LS1 Smygplate» innlevert av Deco Systems AS
  • Cliwi» innlevert av HeatWork AS
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle