INR lanserer TX Top Extreme

 
INR lanserer TX Top ExtremeBildet: TX Top Extreme er en overflatebehandling laget i tett samarbeid mellom INR og en av verdens ledende lakkprodusenter. Lakken har vært gjennom omfattende fukt-, støt- og slagtester i INRs eget laboratorium i Malmø.
INR lanserer overflatebehandlingen TX Top Extreme. Målet var å utvikle en overflatebehandling som skulle tåle det tøffe miljøet på badet enda lenger enn 15 år.

Baderomsmøbler med overflate som bobler og sveller er et tema som det snakkes mer og mer om, og som er et voksende problem i baderomsbransjen.

- I 2018 ble temaet høyaktuelt internt hos INR og kort tid etter begynte R&D-avdelingen arbeidet mot en langsiktig løsning. Det skulle vise seg at det som startet med en telefonsamtale skulle resultere i et helt nytt møbelsortiment med en overflatebehandling som ikke har vært sett i bransjen tidligere, sier Kristian Olsson, Head of Supply Chain and R&D på INR, i en pressemelding.

Olsson har nylig tiltrådt som produktutviklingssjef for baderomsmøbler

- Baderommet har hjemmets mest utsatte miljø med ekstreme fuktnivåer og daglig slitasje som tærer veldig på innredningen. Det sier seg selv at kvalitetskravene til en baderomsinnredning bør være høyere enn til møbler i hjemmets øvrige rom. Etter å ha gravd dypt i svenske bransjestandarder innså vi at slik er det dessverre ikke. Faktum er at det ikke finnes bransjestandarder for innredning i våtrom – noe som vi først nå ble klar over. Da jeg etter mange undersøkelser innså at den eneste standarden som finnes er den samme som for tv-benken og kjøkkenbordet, ble jeg utrolig overrasket, sier han.

Løsningen heter TX Top Extreme og er en overflatebehandling laget i tett samarbeid mellom INR og en av verdens ledende lakkprodusenter. Lakken har vært gjennom omfattende fukt-, støt- og slagtester i INRs eget laboratorium i Malmø. Målet var å utvikle en overflatebehandling som skulle tåle det tøffe miljøet på badet enda lenger enn 15 år som er den nye garantitiden når man kjøper baderomsinnredning fra INR.

–Våre tester viste også at det underliggende materialet, sponplate, MDF eller såkalt ‘fukttregt tre’, ikke spiller noen som helst rolle når det gjelder møbelets fuktmotstand. Med TX får innredningen en overflate som kapsler inn og gjør overflaten skjøtefri i tillegg til at den blir ugjennomtrengelig for fukt, sier Olsson.

- Alle utvendige treoverflater på servantskap, speilskap og oppbevaring i INRs sortiment, fra og med 2019, har denne overflatebehandlingen. Hvert møbel spraylakkeres med TX Top Extreme, noe som gir et innkapslet produkt helt uten skjøter. En TX-forseglet overflate er ekstremt motstandsdyktig mot fukt, støt og daglig slitasje – og samtidig silkeglatt når du stryker fingertuppene over den.

– Målsetningen vår er at baderomsinnredningen din skal vare en hel generasjon og det gjør den med TX Top Extreme, avslutter produktutviklingssjefen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår