Intec Pumper fyller 40 år

 
Intec Pumper fyller 40 årBildet: 40-års jubilanten Intec Pumper AS har hovedkontor på Vinterbro
Intec Pumper AS, med spesialkompetanse i pumpeteknikk, fyller 40 år i år. Bedriften har i dag 27 medarbeidere med hovedkontor på Vinterbro, samt avdelinger i Bergen og på Biri.

Litt historikk om jubilanten:

Selskapet som i dag kjennes som Intec Pumper AS ble grunnlagt av Ole A. Hellem på midten av 1980 tallet. De første årene var det kun èn ansatt samt en innleid sekretær på deltid.

Eneimportør av Tsurumi

I 1985 ble det etablert et nært forhold til Tsurumi Manufacturing Co.Ltd, Japan, som er en av verdens største produsent av nedsenkbare pumper. Intec ble eneimportør av pumper til Norge.

Bildet: Mr. Mariyama, Ole Hellem og Mr. Okada, Tsurumi 1987

Hellem kjørte land og strand rundt i først en liten, så stor varebil for å promotere produktene. Da ble det brukt personsøker og telefonkiosk for å betjene kontor og kunder.

Bildet: Intec salgsvogn 1989

Gjennombrudd

Gjennombruddet kom i 1987 på Aqua Nor-messen i Trondheim der fiskerne byttet ut trål med mærd. Samme år fikk Intec Pumper lov å levere lensepumper til en av landets største entreprenører som da oppførte Oslo City-bygget. Dette ble starten på et nært kunde/leverandørforhold som er sterkere den dag i dag.

Økt bemanning

I 1992 flyttet selskapet inn i den gamle trikkestallen i Bygdøy Alle i Oslo. Bemanningen ble økt med tre personer. Harald Rønning kom inn som den største kapasiteten. Med sin lange erfaring og produktkunnskap, økte omsetningen, men fortsatt med et lavt økonomisk resultat. Dette året og det neste ble preget av nedgangstid, hvor det å inndrive fordringer ble viktigere enn å øke salget.

Bildet: Ole Hellem og Harald Rønning 1992

I 1994 flyttet Intec Pumper til Rosenholmveien 20 (Oslo) med 5 ansatte og en årsomsetning på 15 millioner.

Større lokaler

Etter videre ekspansjon førte behovet for større lager, verksted og kontorplass til at bedriften flyttet til nåværende lokasjon på Vinterbro utenfor Oslo i 2001. Bygget med tre påbygg inneholder produksjonshall, lager, verksted og kontorer, og er på 2000m2.

Intec Pumper har i dag 27 medarbeidere med hovedkontor på Vinterbro, samt avdelinger i Bergen og på Biri.

I Sverige har Intec Pumper datterselskapet Tsurumi-Intec Pump AB, eiet sammen med  partner Tsurumi Europe GMBH.

Ahlsell Norge kjøper alle aksjer

I 2022 kjøper Ahlsell Norge samtlige aksjer i Intec Pumper AS.

Ahlsell Norge er del av et internasjonalt konsern som omsetter for rundt 40 mrd SEK, med om lag 6000 ansatte fordelt på 244 butikker og 3 sentrallagre. I Norge har de markedets bredeste lagerførte sortiment med 55.000 artikler som sikrer en komplett levering dagen etter bestilling. Ahlsell har butikker og salgskontorer på 50 steder i hele landet – fra Alta i nord til Kristiansand i sør. De omsetter for rundt NOK 7 mrd, og består av 1300 ansatte.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår