Intensiverer kampen mot vannskader

 
Intensiverer kampen mot vannskaderBildet: GROHE og LähiTapiola har startet utrullingen av GROHE sitt vannsikkerhetssystem Sense og Sense Guard i tusenvis av finske hjem.
LähiTapiola og GROHE presenterte proaktivt samarbeid mot vannskader ved DIA Amsterdam.

Ved DIA Amsterdam presenterte GROHE og den finske forsikringspartneren LähiTapiola sitt konsept for å redusere vannskader – den største kostnadsdriveren i boligforsikringssektoren – med 50 %, basert på GROHEs løsning rundt vannsikkerhet.

Med sprukne rør kan vaskemaskiner eller en oversvømmelse i kjelleren forårsake betydelig skade på et hjem, og vannskader genererer stadig økende utbetalinger for forsikringsselskapene. I Finland forebygger LähiTapiola dette problemet ved å introdusere GROHE Sense vannsikkerhetssystemet, installert av partnere i tusenvis av boliger for utvalgte kunder.

Sammen presenterte GROHE og LähiTapiola prosjektet på Digital Insurance Agenda (DIA) i Amsterdam i år, det største InsurTech-arrangementet i Europa.
- Vi er klare for en fundamental endring av forsikringssektoren ved å jobbe proaktivt med å forhindre skader før det blir en kostnadsfaktor i utgangspunktet. Dette unike samarbeidet vil redusere vannskadeutbetalinger med 50 % innen 2025, og hjelpe oss med å holde vår topposisjon, sier Anu Koskenvuo, direktør i LähiTapiola, i en pressemelding.

- Det er en perfekt match. Vi jobber hånd i hånd med LähiTapiola for vannsikkerhet i boliger, og bruker et innovativt konsept: proaktiv vannsikkerhet. GROHE tilbyr en løsning for å eliminere den største kostnadsdriveren i boligforsikringssektoren: vannskader. Denne løsningen kommer til å endre boligforsikringsbransjen markant, sier Bert Depiere, direktør i Digital Innovations, GROHE AG.

Utrullingen av GROHEs Sense-systemer i hjemmene til kundene av LähiTapiola vil vare i flere år. Installasjonen vil utvides gradvis i løpet av dette året, og har en planlagt skalering til over 100.000 hjem innen 2026.
I Finland alene rapporteres den inn nesten 40.000 vannskader til forsikringsselskaper hvert eneste år, noe som resulterer i mer enn 160 millioner euro i utbetalinger til forsikringstakere. I gjennomsnitt koster vannskader ca. 2.300 euro per sak – inkludert lokalisering, reparasjon og erstatning av skadede gjenstander. Men det er et gap på nesten 900 euro mellom dette tallet og det gjennomsnittlig beløpet refundert av forsikringsselskaper.


 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår