Intra legger ned i Malvik

 
Intra legger ned i MalvikIllustrasjonsbilde (Intra Horizon HZ 815 D)
Styret i Intra Malvik vedtok tirsdag å flytte all produksjon fra Malvik til konsernets anlegg i Mölntorp i Sverige i løpet av 2-3 år.

- Det er vedtatt at prosjektet med å flytte all produksjon gradvis fra Malvik til Sverige skal gjennomføres. Dette er selvfølgelig en trist dag for alle ansatte ved Intra Malvik, sier salgs- og markedsdirektør Ingrid Johansen til avisa Malvikbladet.

– Intra møter et stadig tøffere og konkurranseutsatt marked både nasjonalt og internasjonal og er i en situasjon hvor økt effektivitet er nødvendig, både innen logistikk og produksjon. Det er avgjørende for konsernet at det gjøres tiltak for å være tilstrekkelig konkurransedyktig for fremtidig vekst i eksisterende og potensielt nye markeder. Intra-konsernet står overfor et betydelig investeringsbehov i begge fabrikker i Sverige og Norge. Ved den svenske fabrikken er investering i ny presselinje for kjøkkenvasker en absolutt nødvendig investering. Med dette som bakteppe, vil selskapet investere i en komplett, moderne og svært effektiv produksjonslinje som vil favne alle prosesser knyttet til ferdigstilling av alle kummer/vasker som i dag produseres i Intra-gruppen, heter det i en pressemelding fra konsernet.

- Første fase i prosjektet skjer fra i dag og frem til utgangen av året. Det vil være produksjonen av hygieneprodukter som flyttes først, og det vil berøre 8 av våre ansatte. Den andre fasen i omstillingen starter andre halvår neste år og vil berøre 7 ansatte. Hovedflyttingen, som vil få konsekvenser for 27 ansatte vil skje i perioden fra 2018 til sommeren 2019, sier Johansen til Malvikbladet.

Om Intra:
Intra er en designbedrift med spesialkompetanse på stål, og utvikler produkter for kjøkkenet og det offentlige sanitærrommet. Helt siden starten har Intra vært en eksponent for skandinavisk design i samarbeidet med ledende designere som Odd Thorsen og Bruno Oldani, Intras produkter er utviklet og produsert i Skandinavia gjennom generasjoner, og er tilpasset det skandinaviske markedet. Intra har flere ganger blitt tildelt Merket for God Design. Utmerkelsen er en anerkjennelse for vellykket bruk av design for å skape innovative produkter og løsninger. Intra har også mottatt flere internasjonale designpriser

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår