Investerer 5 millioner euro i fargeteknologi

 
Investerer 5 millioner euro i fargeteknologiProduksjon i GROHE-fabrikken Lahr i Tyskland.
Grohe investerer i fargeteknologi for dusjhoder og dusjsystemer. Satsingen har så langt generert 27 nye arbeidsplasser ved Grohes anlegg i Lahr. I løpet av de siste tre årene har Grohe investert rundt € 15 millioner på ny teknologi og infrastruktur.

Målet med investeringene er å oppnå en CO2-nøytral produksjonsprosess fra 2020 på alle de fem fabrikkene til Grohe. Det skriver Grohe i en pressemelding.

Grohe annonserte nylig at de vil investere i deres fabrikk i Lahr. Det er fra denne fabrikken Grohes sanitetseksperter driver det globale kompetansesenteret for dusjhoder og dusjsystemer. Under et fabrikkbesøk avslørte Grohe -administrerende direktør Thomas Fuhr at de vil implementere PVD-teknologi innen utgangen av 2019. Teknologisatsingen, som utgjør cirka fem millioner euro, vil også skape nye arbeidsplasser.

- Takket være innføringen av PVD-teknologi vil produksjonen i Lahr være i tråd med de globale forbrukertrendene. Vi vil også kunne utvide sortimentet vårt, med dusjhoder og dusjsystemer i farger som lar kunder skreddersy deres eget baderomsdesign. Med denne investeringen øker vi også produksjonshastigheten, noe som skaper bedre forutsetninger for at vi får produkter med nye GROHE-farger raskere på markedet, sier Thomas Fuhr i meldingen fra selskapet.

Innovativ produksjon fra Tyskland
Fabrikken i Lahr leverer hele den globale produktporteføljen av dusjhoder og dusjsystemer med rundt 1.300 forskjellige produktvarianter. Som teknisk leder innen sanitærindustrien investerer GROHE kontinuerlig i utvidelsen av sine fem fabrikker over hele verden. I løpet av de siste tre årene er 15 millioner euro investert i Lahr-fabrikken. Fabrikken er utstyrt med avansert teknologi med mer enn 100 automatiserte prosesser og samarbeidsroboter.

- Fabrikken i Lahr er utstyrt med den nyeste teknologien i sanitærbransjen. Med PVD-teknologien vil produksjonsnivået til våre dusjhoder og dusjsystemer økes ytterligere. Lahr er ikke bare en fabrikk i våre øyne, det er en attraktiv arbeidsplass i regionen og med denne investeringen fortsetter vi å støtte innovasjonsarbeidet og gir mulighet for fabrikken til å vokse. I løpet av de siste fem årene har antall GROHE-ansatte i Lahr økt med 20 prosent, og vi er nå opp mot 750 personer, sier Hans-Martin Souchon, anleggssjef i Lahr i meldingen.

Invester mer i bærekraft - CO2-nøytralt produksjonsmål innen 2020
Som administrerende direktør i Grohe AG er Thomas Fuhr også ansvarlig for områdene teknologi og bærekraft.

- Teknologi og bærekraft er avhengige av hverandre. Når vi investerer i teknologi, er det viktig for oss å vite at denne investeringen også er et positivt bidrag til klimaregnskapet. I løpet av de siste fem årene er mer enn 60 tiltak for økt energieffektivitet iverksatt, oppsummerer Thomas Fuhr i meldingen fra selskapet.

Grohe, samt morselskapet LIXIL som er notert i den anerkjente Dow Jones Sustainability World Index, er sterkt engasjert i bærekraftige løsninger.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår