Investerer tungt på Brandbu

 
Investerer tungt på BrandbuBildet: TROX Auranor Norge AS investerer hele tiden i det beste og mest avanserte utstyret, som dette lakkanlegget.
TROX Auranor Norge AS er den tredje største bedriften på Hadeland og den største i skattebidrag. Brorparten av de 152 ansatte ved fabrikken bor i området. Alt tyder på at markedslederen innen luftfordelingsutstyr i Norge vil være en hjørnesteinsbedrift på Brandbu i lang tid, for i år skal det investeres store penger i fabrikken.

Av Tore Kubberød

Det er i år 44 år siden Auranor ble etablert på Brandbu med brannspjeld som det viktigste produktet. Gradvis bygde fabrikken seg opp innen klima og ventilasjon, og i 2005 overtok det tyske storkonsernet TROX GmbH eierskapet.
– Da trodde nok mange at det gikk mot slutten for historien om Auranor AS på Brandbu. Mange forventet at produksjonen ville bli avviklet og flyttet til Tyskland. Men på de 12 år siden TROX kom inn som eiere har det motsatte skjedd, sier salgssjef Sturla Ingebrigtsen til VVS aktuelt.

Han forteller at TROX Auranor Norge AS har større omsetning, et høyere antall ansatte og flere produkter enn noen gang.
– Vi har nå totalt 160 ansatte hvorav 152 på Brandbu. Her ligger også hovedkontoret for TROX Nordic AS. Ved fabrikken på Brandbu produserer vi over 90 prosent av komponentene vi bruker selv. Resten hentes enten fra morselskapet i Tyskland eller eksterne produsenter. Vi er også opptatt av å vise at det er liv laga for norsk industri. Driftsresultatet vårt er på cirka ti prosent av en omsetning på rundt 250 millioner kroner. Det er både vi selv og eierne godt fornøyd med.
Så fornøyde er tyske TROX med bedriften sin på Hadeland at de har godkjent en større investeringsplan for tiden framover. Bare i år skal det investeres hele 35 millioner kroner i fabrikken på Brandbu.

– Vi skal utvide fabrikken og investere i nytt produksjonsutstyr. Blant annet må vi hele tiden jobbe for å automatisere og utvikle produksjonen slik at vi står sterkt rustet for årene som kommer, sier Ingebrigtsen.

Hele denne reportasjen kan lese i VVS aktuelt nr.1, som snart går i trykken.

Ikke abonnent på bransjens største VVS-fagblad? Tegn abonnement her, eller kontakt oss for et helt uforpliktende prøveabonnement.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår