Inviterer til EtherCAT-seminar

 
Inviterer til EtherCAT-seminarDaglig leder i Beckhoff Automation AS, Einar Bråthen. (Foto: Bjørn Laberg)
Interessen for EtherCAT er ifølge daglig leder i Beckhoff Automation AS, Einar Bråthen, svært stor. Nå har Beckhoff tatt konsekvensen av dette, og inviterer til seminar om temaet under Eliaden 2014.

Av Bjørn Laberg

- Motivasjonen for å dra i gang dette seminaret under Eliaden, er å øke kunnskaper om hvordan arkitekturen til EtherCAT kan implementeres i frekvensomformere, operatørpaneler og kontrollsystemer og i robotiserte løsninger.  Vi opplever stor etterspørsel etter denne teknologien i markedet for tiden, sier Bråthen.

Ytelser i sanntid
EtherCAT er forkortelse for “Ethernet for Control Automation Technology”. Det er en internasjonal standard (IEC, ISO og SEM1) og er et åpent, sanntids nettverk, opprinnelig utviklet av Beckhoff.
- Talsmenn for teknologien sier EtherCAT setter nye standarder for ytelser i sanntid. Dette gjelder ikke minst for den store fleksibiliteten, samt til kostnader, som er på linje, eller faktisk lavere enn vanlig feltbussteknologi.  Teknologien har vært implementert i applikasjoner siden november 2003, og antall noder installert er sterkt økende i verden, sier Beckhoffs daglige leder, Einar Bråthen. Tønsberg-bedriften står som teknisk arrangør av dette seminaret.

Show og scene
- Som sagt har EtherCAT for alvor ”tatt av”, og en av våre ansatte er nå fullt opptatt med å reise rundt for å implementere EtherCAT-slaver for vår Beckhoff-plattform. Typiske brukere er stykkproduserende industri, som vindus- og dørprodusenter, olje-og energisektor, robotisering, men også innenfor show og scene, sier han til VVS aktuelt.
Organisasjonen EtherCAT Technology Group, ETG, ble etablert i 2003 og har en medlemsmasse på nærmere tusen, i over førti land. Produsenter, leverandører, universiteter, sluttbrukere og integratører utgjør hoveddelen av medlemsmassen.

Program, onsdag 4. Juni, Thon Hotel Arena:
EtherCAT i praksis
08.30 - 09.00 Morgenkaffe
09.00 - 09.10 Introduksjon og motivasjon til seminaret, v/Einar Bråthen, Beckhoff
09.10 - 09.50 ETG EtherCAT Overview, v/Oliver Fels ETG
09.50 - 10.30 Sammenligninger, industrielle Ethernet, v/ Chuen Ling Toh NTNU
PAUSE
10.45 - 11.30 EtherCAT i robotiserte løsninger, v/Andreas Verga, Kuka Robotics Nordic
11.30 - 12.10 EtherCAT i Show and Stage-teknologi, v/Michel Matusche, Beckhoff

12.15 - 13.00 Lunsj/slutt

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår