Inviterer til livestream om jenter og teknologi

 
Inviterer til livestream om jenter og teknologiBildet: Elise Emmely Svang Jansen (t.v.) og Magnhild skal begge være med på livestream 29.mai i regi av prosjektet Jenter og teknologi
29. mai inviterer NITO og NHO 9. og 10. klassinger over hele landet til livestream om prosjektet «Jenter og teknologi».

Magnhild Vanebo (21) fra Steinkjer og Elise Emmely Svang Jansen (26) skal begge være med på livestream 29.mai i regi av prosjektet Jenter og teknologi – som er et samarbeidsprosjekt mellom NITO (Norges Ingeniør- og Teknologiorganisasjon) og NHO, skriver arrangøren i en pressemelding.

Elise Emmely Svang Jansen er rørlegger og jobber nå som anleggsleder VVS på et stort boligprosjekt i Oslo som heter Bispevika. Ved siden av jobben studerer hun KEM-linja (klima, energi og miljø) på fagskole på kveldstid.

- Da jeg gikk yrkesfag var det nesten ingen jenter. Jeg tror mange jenter tenker at det å være rørlegger er en guttegreie, og derfor ønsker jeg å inspirere og snakke med jenter om min jobb, og mulighetene som finnes for etterutdanning, sier Elise Emmely Svang Jansen.

Magnhild Vanebo tok fagbrev som sveiser i 2018. Hun er NM-mester i sveis, og skal være med i yrkesfag-VM i august i tillegg til EM neste år. I fjor ble hun kåret som årets lærling.

- Det var et overtall av gutter i klassen min da jeg gikk yrkesfag. Jeg tror mange jenter tenker at det å være sveiser er en guttegreie, og derfor ønsker jeg å inspirere og fortelle om hvilke muligheter som finnes innenfor yrkesfag, samt hvordan livet er som sveiser, sier Magnhild Vanebo.

Prosjektet har som mål å øke kvinneandelen på henholdsvis tekniske yrkesfag, fagskoler og høyskoler og universiteter. Årlig arrangeres det en landsdekkende turné der vi møter om lag 4000 jenter i 9. og 10. klasse. Over 60 rollemodeller er med som foredragsholdere på turnéen. Les mer om prosjektet her: https://www.nho.no/samarbeid/jenter-og-teknologi/

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår