IVECO leverer første biogassbil til Mesta

 
IVECO leverer første biogassbil til MestaBildet: IVECO leverer første biogassbil til Mesta som sikrer en CO2-reduksjon på opp til 95 %.
IVECO har siden 1984 vært leverandør til Mesta. Nå leverer de for første gang en Daily biogassbil som primært skal brukes til vask av tuneller i Oslo Kommune.

Bilen er et tilskudd til Mestas nyttekjøretøypark som hele tiden moderniseres for å redusere klimagassutslipp.

Bærekraft og kjøreglede

IVECO har vært leverandør til Mesta, og før det Statens vegvesen, siden 1984 og har levert over 150 biler til entreprenørkonsernet. Nå leverer de den første biogassbilen, en Daily 65C14N med 8 trinns automatkasse. Biogassbilen kombinerer bærekraft og kjøreglede med en CO2-reduksjon på opp til 95%. Bilen ble levert i april 2020 og er allerede i bruk av Oslo Kommune. 

- Biogassbilen skal primært brukes til vask av tuneller i Oslo Kommune. Vaskebilen har en totalvekt på 6,5 tonn levert med vaskeaggregat, varmtvannstank og pumpe. Den er et godt tilskudd til nyttekjøretøyparken som sikrer en grønn profil, sier innkjøpsleder i Mesta, Dagfinn Jørgensen, i en pressemelding.

Faser inn utslippsfrie kjøretøy

I Mesta er bærekraft en integrert del av forretningsdriften. En av de viktigste innsatsene for å bli mer bærekraftige er å redusere klimagassutslipp. De gjennomfører en betydelig modernisering av maskinparken og faser inn utslippsfrie kjøretøy, som biogassbilen Daily 65C14N, forteller Direktør for Bærekraft og Organisasjon, Mai Oldgard:

- I årene som kommer er vi overbevist om at bærekraft også er en konkurransekraft. Det store fremskrittet er først og fremst de vi skaper ved at både våre kunder, samarbeidspartnere og vi i Mesta stiller nye krav til bransjen. Oldgard fortsetter:

- Vi hjelper våre kunder å ta gode valg, og vil gjerne utfordre og bli utfordret til å finne nye bærekraftige løsninger. Det er stort potensiale for innovasjon og grønnere løsninger i bygg og anleggsbransjen, og det er opp til oppdragsgivere og entreprenører å realisere de mulighetene som finnes.

- Tidlig ute

Leif Erik Nilssen, Key Account Manager, i IVECO Norge legger til at biogassbiler er et utmerket transportmiddel for virksomheter som har fokus på bærekraft i urbane områder:

- Det er en miljøvennlig bil som ikke går på kompromiss med høy prestasjon. Det er godt å se at flere får øynene åpne for fordelene med disse bilene. Hos IVECO har vi vært tidlig ute med å se biogassens potensiale og derfor satset stort på å utvikle biler som både minimerer klimagassutslipp, samtidig som de møter kravene om gode kjøreegenskaper. Vi er veldig fornøyde med å bidra til oppgraderingen av Mestas grønnere nyttekjøretøypark og ser frem mot fortsettelsen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår