Jakter på traineer for fjerde året

 
Jakter på traineer for fjerde åretBildet: Traineeansvarlig i Caverion Norge, Tuva Simensen. (Foto: Caverion)
- Dette er fjerde året Caverion tar inn traineer, men i år er det ikke bare nyutdannede teknologer vi er ute etter, vi søker også personer innen salg, forretningsutvikling og HMS, forteller Traineeansvarlig i Caverion Norge, Tuva Simensen.

De 9 traineestillingene ble lagt ut rett før påske på ulike lokasjoner i Caverion Norge, og søknadene strømmet inn samme dag.

I fjor mottok Caverion nesten 400 søkere til traineeprogrammet, og i år satser Tuva på å slå rekorden.
- Vår visjon for «employer branding» er å bli den foretrukne arbeidsgiveren for teknisk fagutdannede, og ha det mest attraktive lærling- og traineeprogrammet på tvers av industri og fag, sier Tuva.

En hel verden å vokse i
Tuva forteller at traineeprogrammet som startet opp i 2012, varer i 18 måneder, hvor traineene deltar på læringsrike samlinger hvor de kan bygge kunnskap og nettverk på tvers av avdelinger og fag.
- Til nå har vi tre traineekull i Caverion og de aller fleste traineene er fremdeles i selskapet og innehar prosjektlederstillinger eller andre nøkkelroller etter endt program. Alle traineer i Caverion får egen mentor, men det spesielle med vårt traineeprogram er kanskje at de som er mentorer tidligere har vært trainee selv. Det gjør de til viktige støttespillere for traineene, for de har vært gjennom det samme programmet og vet hvordan det er å være ny trainee i en stor organisasjon, forteller Tuva.

Ansvar, garantert jobb og sjansen til å påvirke agenda
Nåværende trainee, Anders Reinertsen Liaøy, forteller at det er mange misoppfatninger med et traineeprogram.
- Mange forbinder en traineestilling med en kortvarig kontrakt der videre arbeid ikke er garantert. I Caverion går du direkte over i en prosjektlederstilling, noe som gjør det til et trygt valg.
Anders Bye, tidligere trainee, og nåværende mentor forteller at det er gode utviklingsmuligheter.
- I Caverion får du ikke bare sjansen til å utvikle deg selv, men også sjansen til å påvirke og sette en agenda og dermed bidra til utvikling av selskapet.

Trainee Marte Aaltvedt er enig med traineekollegaen sin.
- Som trainee blir du introdusert for mer enn kun den stillingen du blir ansatt i. Dette gjør at du lærer mer, og utvikler deg fortere.
Daniel Morken var trainee i 2013, og er nå mentor.
- Det som er bra er at du får mye ansvar og meningsfullt arbeid helt fra starten. Traineeprogrammet har tydelige mål, og det er godt planlagt, sier han.

Caverion Danmark blir med på traineeprogrammet
For å styrke samarbeid på tvers av landegrensene innad i divisjonen, skal Danmark også være med på årets traineeprogram. Dette ser Tuva på som en stor fordel, som trekker frem erfaringsutveksling som den viktigste positive effekten.
- For traineene vil dette bety samlinger i begge land, hvor de kan lære av hverandre om hvordan like oppgaver kanskje blir løst forskjellige, avslutter Tuva.
Det er foreløpig ikke klart hvor mange traineestillinger det vil være i Danmark.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår