Johnny tok svennebrev som 50-åring

 
Johnny tok svennebrev som 50-åringBildet: Johnny Kræka føler han nå har havnet på rett hylle
Etter å ha jobbet med blomster i 30 år valgte Johnny Kræka å endre yrkesretning, og begynte som hjelpearbeider i GK på Lillehammer. I mai tok han svenneprøven og jobber nå som bas i selskapet.

– Johnny er kanskje den beste ansettelsen jeg har gjort. Dette viser at det aldri er for sent å ta utdanning eller bytte beite i arbeidslivet, sier Torbjørn Paulsen, i GK Lillehammer. 

Stortrives  

Kræka et fornøyd med yrkesskiftet og kollegaer, men ifølge han selv var det ikke så lett da han for fem år siden skulle bytte retning uten formell utdannelse, eller erfaring fra andre bransjer. 
– Jeg hadde jobbet med å kjøre lastebil i Miljøblomst siden 1989, men var lei. Jeg søkte på flere jobber uten å få napp. Da jeg så at GK trengte folk, ringte jeg og spurte om det i det hele tatt var noe vits for en på min alder å søke, sier Kræka. 

I GK opplevde han interesse med gang, og etter et par intervjurunder fikk han jobbtilbud som entrepriserørlegger- og hjelpearbeider. 
– Jeg har alltid likt å snekre og skru, og savnet å ha en fysisk jobb. I tillegg har det vært fint å kunne ta fagbrev gjennom voksenopplæring, sier den ferske rørleggeren. 

Verdifull arbeidskraft  

Paulsen er glad for at Kræka tok sjansen på en ny yrkesretning. Han forteller at de i GK på Lillehammer har god erfaring med å ansette voksne hjelpearbeidere, og at flere senere har blitt rørleggere. 
– Voksne har mer livserfaring og vet hva de vil. Min erfaring er at de er motiverte for å jobbe med faget og tar ting fort. I tillegg kjenner de arbeidslivet, de vet hva som kreves og hvilke holdninger en må ha, sier Paulsen, som selv begynte som hjelpearbeider da han var i midten av 20-årene.   
Fordelen med å starte som hjelpearbeider er at du får full lønn samtidig som du gjennom voksenopplæring har mulighet til å ta fagbrev over fem år. 
– Det er derfor en fin mulighet for voksne, som både vil ha fagbrev, men som også er avhengig av å ha et visst inntektsnivå, sier Paulsen

Opptatt av å tilrettelegge

Han forklarer at mangfold er viktig for miljøet på arbeidsplassen, og at GK jobber med å tilrettelegge for at alle skal kunne trives og fungere godt på jobb, uansett alder. 
– Det er et generelt stort behov for kompetente fagarbeidere i byggenæringen. I tillegg til å få flere motiverte arbeidere med på laget, er det viktig for oss å beholde alle de flinke folka våre. Det gjør vi blant annet gjennom å tilrettelegge med passende arbeidsoppgaver, eller gi ansatte mulighet til å utvikle seg gjennom videreutdanning. Vi er en stor organisasjon hvor det også er mulig å klatre eller tre inn i nye stillinger etter hvert, avslutter Paulsen. 

Han oppfordrer alle som er nysgjerrige på jobb i selskapet til å ta kontakt. 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår