Karin Eilertsen vinner Ingeborg-prisen 2023

 
Karin Eilertsen vinner Ingeborg-prisen 2023Bildet: Prisvinner Karin Eilertsen og styreleder i Ingeborg-nettverket, Eli H. Heyerdahl Eide
INGEBORG-PRISEN 2023: I et meget sterkt felt av nominerte, gikk Ingeborg-prisen 2023 til nettverkets egen lysende stjerne i nord, rørlegger og distriktsjef Karin Eilertsen.

- Ingeborg-prisen er en anerkjennelse til en enkeltperson, organisasjon eller bedrift som har bidratt til å synliggjøre og løfte kvinner i rørbransjen, eller på andre måter har gjort en innsats som bidrar til at kvinneandelen i rørbransjen øker, sier ansvarlig for inspirasjonsdagen, Marie Christine Sanner, i en pressemelding.

- Vi er stolte av å se at prisen skaper engasjement både fra nettverket, rørbransjen og byggenæringen. I år er det femte gangen vi deler ut prisen og juryen har hatt en utfordrende, men givende oppgave, sier Sanner.  

Juryens begrunnelse lyder:

"Vinner av Ingeborg Prisen 2023 er en person med bred og sammensatt erfaring innen rørbransjen. Gjennom sitt engasjement har vinneren påvirket både ungdom, kvinner og ledere. Vedkommende har fått flere nominasjoner som beskriver et menneske som er "hel ved". Ærlig, inkluderende, engasjert og meget viljesterk. Med et vinnende vesen og stor innlevelse står personen i bresjen for å rekruttere, inkludere, styrke og veilede kvinner i rørbransjen og byggenæringen". 

"Vedkommende engasjerer og inspirerer kvinner til å komme inn i bransjen, og bli værende i sitt engasjement for mangfold. Hun er en foregangsperson som våger å bruke stemmen sin og er troverdig når hun bruker enhver anledning til å påpeke hvor verdien av kjønnsbalanse, og mangfold i byggebransjen".

"I sin rolle som leder har vedkommende stor påvirkningskraft i våre nordligste landsdeler. Hun er primus motor for Ingeborg-nettverket aktivitet i Nordland, Troms og Finnmark, hvor hun aktiverer samlinger i nord og er et lys i mørket for mange når hun skaper samhold blant kvinner i nord".

"Vi er stolte av å presentere vinneren av Ingeborg Prisen 2023: rørlegger og distriktsjef Karin Eilertsen".

- Gratulerer Karin Eilertsen, hvordan opplever du dette?

- Det har kommet mange gledestårer, bare det å lese sitt eget navn blant alle de fantastiske menneskene og bedriftene som er nominert er svært spesielt. 

Rappkjefta nordlending

- Ingeborg-prisen er en flott statuett av en kvinnelig engel med røde boksehansker. Det er akkurat sånn det kjennes i blant å være kvinne i en mannsdominert bransje, ler Eilertsen.

-For meg er dette veldig stort, spesielt fordi jeg er nominert og får prisen som meg, ikke som bedriften jeg jobber for. Det betyr at den jeg er og det jeg gjør har positiv innvirkning på andre. Det når hjerterota.  Jeg har følt meg som en kvass og rappkjefta nordlending i en del settinger når jeg har valgt å bruke stemmen min. Denne prisen forteller meg at andre har lagt merke til at det jeg gjør, er å stå på for kvinner og rørfaget. 

- Det betyr enormt mye å vise hva vi damer får til, for min del spesielt det vi får til i nord. Det samholdet vi har skapt gjennom Ingeborg-nettverket har bidratt til å skape noe som både leverandører, samarbeidspartnere og bransjen ser og lytter til. 

Ingeborg-nettverket skal bli sett og hørt som en positiv organisasjon. Dette viser at vi lykkes! 

Arrangementer med faglig innhold

- Det krever sitt å bygge broer med de avstandene vi har i nord. Når folk kommer med fly, tog, båt og bil fra Nordland, Troms, Finnmark og Svalbard betyr det at kvinner i bransjen ser verdien i å bli kjent med hverandre. Vi skaper arrangementer med faglig innhold, fokus på å skape kontakter, skape tilhørighet og samhold på tvers av bedrifter og yrkesvalg.

- Jeg må rette en stor og inderlig takk til et knippe mennesker i min egen organisasjon som er enormt viktig for at jeg skal kunne gjøre denne jobben opp mot Ingeborg-nettverket. 

- Inspirerer prisen deg til å fortsette?

- Dette er en anerkjennelse for jobben jeg gjør og er viktig for at flere kvinner skal bli sett, uansett rolle de har i rørbransjen og byggenæringen.

- Selvfølgelig inspirerer det til videre innsats. Jeg ser for meg at vi skal forsøke å få til en ny samling på nyåret. Da gjerne i Finnmark for vi skal dekke hele Nord-Norge. På sikt ønsker jeg meg arrangementer og samarbeid i enda større skala, kanskje vi begynner med Midt-Norge, avslutter Eilertsen  

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår