Kingspan med store investeringer

 
Kingspan med store investeringerBildet: Den nye produksjonshallen, som er 24 x 45 meter stor, er et energieffektivt bygg.
Ny produksjonshall og to nye rørmaskiner gir Kingspan Water & Energy, tidligere Vestfold Plastindustri (VPI), en stor kapasitetsøkning og er del av satsingen på energieffektiv produksjon.

- Investeringene er et svar på markedets etterspørsel etter våre produkter som fordrøyningsbasseng, drikkevann, brannvannstank med mer. Rørmaskinene vil øke kvaliteten på produktene, samtidig som leveringstiden går ned. Vi gleder oss til å ta dem i bruk, sier Jens Morten Johannesen, Administrerende direktør i Kingspan Water & Energy Norge, i en pressemelding.

Det nye produksjonsanlegget øker kapasiteten til å lage flere miljøvennlige tankløsninger opp til Ø3000 mm. til det nordiske markedet. Særlig kommuner, vann og miljøteknikk, industri og akvakultur er en stor kundegruppe, men brukergruppene er mange.

Nye maskiner

I april ankommer to nye rørmaskiner, Double Mandrel Winding Machine fra Magnum Venus Products USA. Disse vil gi Kingspan en stor kapasitetsøkning, samtidig som kvaliteten går opp og energibruk og avfall går ned. Maskinene produserer fra Ø600mm opp til Ø3000mm i diameter GRP-rør for tank. Dette vil være de eneste maskinene i Norge som leverer rør opp til denne størrelsen. Flere kunder etterspør store GRP-rør ettersom de er lette og enklere å håndtere og installere, i tillegg til at de er korrosjonsfrie. 

Energieffektiv produksjonshall

Den nye produksjonshallen, som er 24 x 45 meter stor, er et energieffektivt bygg. Et system for å fange opp regnvann er utviklet på stedet. Regnvannet skal brukes i hallen for rengjøring og som et reservoar i tilfelle brann. I løpet av 2021 vil det bli installert solcellepaneler for å generere egen strøm. I tillegg er det benyttet isolerte veggpanelsystemer fra Kingspan og LED-lys for å redusere energiforbruket. 

Bildet: Det nye produksjonsanlegget øker kapasiteten til å lage flere miljøvennlige tankløsninger opp til Ø3000 mm

Om Kingspan Water & Energy Norge:

Kingspan Water & Energy AS utvikler bærekraftige løsninger for anskaffelse, lagring og beskyttelse av vann og energi. Bedriften opererer innen følgende fagfelt; håndtering av avløpsvann, lagring av vann og kjemikaler, industri- og prosesstanker og miljøvennlige energilagringsløsninger. Kingspan Water & Energy er en divisjon av Kingspan Group. Kingspan Group er verdensledende på isolasjons- og skalløsninger for energieffektive lavutslippsbygninger. Kingspan Group ble grunnlagt i Irland på slutten av 1960-tallet og er nå en global virksomhet representert i over 60 land. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår