Kinnan Norge tilbyr komplett oppvarming av bolig og tappevann

 
Kinnan Norge tilbyr komplett oppvarming av bolig og tappevann
Rør i Sør, skal nå også ha Hitachi Smartbereder + multi som en del av sitt sortiment, og de ser fram til å tilby denne løsningen som gir kunden både god komfort og lavere strømforbruk.

På vakre Tømmeråsen utenfor Kristiansand bor familien Andreassen. De er en familie på 4 som relativt nylig har overtatt hans barndomshjem. Huset er stort, ca 230 kvadrat, påbygget over flere omganger og med en spennende planløsning med flere innvendige plan.

Boligen har tidligere benyttet vedfyring og en enkelt luft/luft varmepumpe for oppvarming. Utfordringen med bare en varmepumpe var at huset utforming ikke gav så god spredning av luften for og fordele varmen gjennom alle de mest benyttede oppholdsrommene.

Når Martin Andreassen overtok boligen var han interessert i å finne gode oppvarmingsløsninger, som både kunne bidra til lavere strømforbruk, samt gi en jevn og komfortabel innetemperatur.

Martin er selv rørlegger og jobber for Rør i Sør i Kristiansand. Rør i Sør hadde nylig fått presentert en varmepumpeløsning som ikke bare består av «vanlige» luft/luft innedeler, men som også gir mulighet for å benytte varmepumpe for å varme opp tappevann. Dette syntes både Martin og arbeidsgiveren hans at var en spennende og nytenkende løsning.

- Tappevannsoppvarming står jo for nær 1/3 del av det totale strømforbruket, sier Martin, og dette er det svært interessant og få varmet opp på en mer energieffektiv og strømbesparende måte. Martin ble overbevist om at dette ville være en løsning som ville passe svært godt i boligen deres, og valgte å kjøpe en smartbereder + multi løsning. Til det romslige huset kom de frem til at de ønsket å ha den største utedelen, en RAM 90 som har mulighet for å koble til hele 4 luft/luft innedeler i tillegg til den 270l varmtvannsberederen de valgte.

Utedelen ble passert på et solid bakkestativ på baksiden av huset, et område som ikke benyttes til utendørsaktiviteter, et litt skjermet sted på tomten.
De har pr i dag koblet opp 3 innedeler, en i trappeoppgangen som går inn til husets hovedstue, en i spisestuen som ligger et halvt plan lavere enn stuen, i nær forbindelse med husets kjøkken . Den siste innedelen er montert i gangen i kjelleren, hvor de fleste av husets soverom befinner seg.

 

 

Smartberederen står i en teknisk bod i den nederste kjelleren. Med et såpass stort hus, så er det behov for en del rørstrekk, så hver enkelt innedel er koblet opp mot varmepumpens utedel, og det er benyttet tett på 50 meter med rør for å fordele deilig varme rundt i hele boligen. Denne utedelen tåler hele 75 meter totalt rørstrekk mellom utedel og de ulike innedelene.

Strømtilførselen til utedelen er på egen 20A kurs, og smartberederen er tilkoblet en egen 10A kurs.

Når rørstrekket er på plass, blåses rørene rene med nitrogen for så å trykk-testes for lekkasje. Deretter er det viktig at rørstrekket vakumeres for å få ut all luft, fuktighet og resterende nitrogen. Undertrykket generert av vakuumeringen brukes også til å sjekke systemet for lekkasjer.

Varmepumpens innedeler har gode luftfiltre som man bør rense med jevne mellomrom. Man setter også inn et aktivt kullfilter som bidrar til veldig god luftrensing. Dette kan gjøre pollensesongen betydelig lettere å komme gjennom for allergikere. Per Arne, som jobber hos Kinnan Norge, gir Martin en innføring i hvordan man monterer og bytter kullfilter.
 

Martins arbeidsgiver, Rør i Sør, skal nå også ha Hitachi Smartbereder + multi som en del av sitt sortiment, og de ser fram til å tilby denne løsningen som gir kunden både god komfort og lavere strømforbruk.

Kinnan Norge sammen med Kinnan Group er en av de ledende Nordiske selskapene innen løsninger for energi og inneklima mot privat- og næringsliv. Som første distributør av Panasonic varmepumper i Norden har Kinnan Norge over 30 års erfaring i bransjen. I Norge har bedriften vært aktive i 8 år og har i dag 10 ansatte. Det Norske hovedkontor ligger i Kristiansand og har et moderne 3PL lager og distribusjon i Sande i Vestfold.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår