Kjøper vind for å nå klimamål

 
Kjøper vind for å nå klimamålIllustrasjonsbilde (shutterstock.com)
Den svenske kommunen Eskilstuna har inngått avtale om kjøp av fire vindmøller som selskapet OX2 (tidligere O2) skal bygge på Rödstahöjden i Sollefteå kommune.

Dette skal være det hittil største kommunale oppkjøpet av vindkraft i Sverige, og kommunen tar med dette et stort steg i retning av oppsatte klimamål og reduserte strømkostnader. Forventet gjennomsnittsproduksjon er rundt 35-40 GWh per år, melder Europower.

- Satsingen på vindkraft er en viktig del i oppnåelsen av målet om å væra et klimanøytral kommunekonsern i 2020, sier Kristina Birath, miljö- och samhällsbyggnadsdirektör i Eskilstuna kommune.
Vindmålinger viser at tomten på Rödstahöjden har meget gode vindforhold med mer enn 7 m/sek i middels styrke på 100 meters høyde.

Eskilstuna kommune har besluttet å etablere et vindkraftselskap som skal håndtere vindkraften. Som bakgrunn til beslutningen er kommunens klimaplan, hvor ett av målene er at det bygges vindkraft, og at denne innen 2020 skal dekke halvparten av kommunekonsernets elforbruk.

Investeringen i vindkraft skal bidra til en økonomisk besparing for kommunen på om lag 10 millioner kronor/år, penger som skal gå til en særskilt lesesatsing for barn mellom 6 og 9 år, som begynner allerede i år.
OX2 beregner at de fire vindturbinene skal være i drift og overlevert Eskilstuna høsten 2015. Deretter vil OX2 ha ansvar for driften av møllene.

I løpet av fem år har Eskilstuna en opsjon på å kjøpe ytterligere en vindmølle av OX2, på Rödstahöjden eller i en annen vindkraftpark. OX2 har fått byggetillatelse for seks vindmøller på Rödstahöjden.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår