Kjøreglede i Comfortsonen

 
Kjøreglede i ComfortsonenFord Transit Custom: – Dette er nok den beste kjøreopplevelsen jeg har hatt med varebil, sier Odd Johnsen i Comfort Skøyen. (Foto: Robert Stray)
Odd Johnsen i rørleggerkjeden Comfort, avdeling Skøyen, fikk i oppdrag å teste Fords nye varebil, Ford Transit Custom. Ifølge Johnsen har Ford nå kvittet seg med «gammelmannsstempelet», en gang for alle.

Av Bjørn Laberg

– Dette er nok den beste kjøreopplevelsen jeg har hatt med varebil, sier den oppstemte «comfortøren» til VVS aktuelt, etter å ha testkjørt Ford Transit Custom, i en knallrød RS Sport-utgave, en drøy arbeidsuke.
Ford Transit Custom leveres med en 2,2-liters Duratorq TDCi-dieselmotor, en 6-trinns manuell girkasse og forhjulsdrift. Man kan velge mellom tre effektnivåer: 100 HK / 310 Nm, 125 HK / 350 Nm og 155 HK / 385 Nm. Testmodellen, RS Sport, sparker fra med den kraftige 155HK-varianten, men Johnsen var likevel mest imponert over den totale kjøregleden som her legges for dagen.

Støysvak
– Ford har tidligere kanskje hatt et litt ufortjent gammelmannsstempel hengende ved seg. Med Transit Custom bør denne myten være avlivet. Det svært i det hele tatt svært få minuser i boka, når jeg skal gjøre opp status etter en uke bak rattet. Det måtte i så fall være at den kanskje kan oppleves litt myk på fjæringen, og at man da mister litt følelse med underlaget til tider. Dette gir uansett lite negativt utslag på helhetsinntrykket, sier Johnsen.
– Setene og kjørestillingen er svært behagelig, og det er god plass i kupeen. Mitt inntrykk er at den har kjørekomfort fullt på høyde med hvilken som helst personbil. Den er veldig støysvak, noe som for meg var en positiv overraskelse, sier han.

Ekstra lagringsplass
Som travel håndverker er lasterom et springende punkt når pliktene kaller. Rør, utstyr og materialer skal fraktes og håndteres, både sikkert og effektivt. Transit Custom har en heldekkende skillevegg, og valg mellom to eller tre seter foran. Man kan også velge mellom enkle eller doble skyvedører og mellom sidehengslede bakdører, eller en topphengslet bakluke. Johnsen mener Ford har truffet innertier med Transit Custom som yrkesbil.
– Lastekapasiteten er veldig bra, med rikelig av sikkerhetsbånd og festestropper. Jeg vil dessuten gi et ekstra pluss for innredningsløsningen fra Würth, og for den geniale gjennomlastingsluken, som er med på å utvide lasterommet med cirka 60 centimeter. Skilleveggen mellom førerhus og lasterom har nemlig en hengslet luke ved gulvet, noe som gir ekstra lagringsplass, under det doble passasjersetet foran. Det nedfellbare takstativet er en annen fiffig detalj, sier han.

Mobilt kontor
At Johnsen og hans kollegaer ofte tilbringer halve arbeidsdagen bak rattet, gjør det desto viktigere med en komfortabel, sikker og praktisk arbeidsplass på fire hjul. Førerhuset i Ford Custom kan i den forbindelse fungere som et mobilt kontor, med mange smarte oppbevaringsrom og et nedfellbart bord, med for eksempel plass til en bærbar PC. Bluetooth-systemet Ford SYNC, med stemmestyring, gjør at man ringe, uten å flytte blikket fra veien. Det elektroniske stabilitetsprogrammet (ESP) overvåker varebilens kjøring kontinuerlig. Den merker avvik fra den valgte kjørelinjen, for eksempel hvis du skulle få en skrens, og korrigerer bilens posisjon i veibanen automatisk for å hjelpe deg med å holde kontroll over kjøretøyet. Transit Custom er den første og eneste varebilen i segmentet som har oppnådd makismale 5 stjerner i den anerkjente sikkerhetstesten til Euro NCAP.
– Ford skal virkelig ha kred for å ha kommet opp med en gjennomtenkt varebilløsning her. At jeg fikk lov til å teste den påkostede RS Sport-utgaven, var spesielt gøy. Den knallrøde fargen og de lekre detaljene, vakte faktisk litt oppsikt blant bransjekollegaene mine, smiler en fornøyd testpilot for VVS aktuelt, Odd Johnsen, Comfort Skøyen.


FAKTA:
Ford Transit Custom RS Sport:
Lengde: 497 cm
Bredde:  203 cm
Egenvekt: 1881 kg
Egenvekt med fører: 1956 kg
Tillatt totalvekt: 2900 kg
Maks nyttelast: 944 kg
Slagvolum: 2198 cm3
Motorytelse/effekt: 114 KW (155 HK)
Pris: 378 900 kroner


Odd Johnsen gav Ford Transit Custom RS Sport føgende skussmål, på en skala fra 1-10, der 10 er toppkarakteren:

Plass / komfort: 10
Instrumentering: 8 (minus for litt liten GPS-skjerm)
Lastekapasitet i lasterom: 10
Innlastningshøyde: 10
Størrelse på åpning, bakdør, sidedører / skyvedører: 10
Mulighet for last på tak / hengerfeste: 10
Mulighet for sikring av last: 10
Stabilitet / krenging: 8 (minus for litt myk fjæring)
Svingradius: 10
Oversikt fra førerstol / blindsoner / speil: 10
Motorkraft / akselerasjon: 10
Støyisolasjon: 10

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår