Klokketro på mekaniske rørkoblingsløsninger

 
Klokketro på mekaniske rørkoblingsløsningerBildet: - I Norden vil vårt fokus være på omstilling og opplæring. Det er fremdeles mange mennesker som ikke er kjent med våre rillede løsninger, så det ligger mange muligheter innenfor omstilling og opplæring, sier Andrei Soloviev, nordisk salgssjef for Victaulic
- For Victaulic er det ikke bare et forretningsmål å konvertere markedet til å ta i bruk mekaniske rørkoblingsløsninger, det er også en ideologi.

Det sier Andrei Soloviev, nordisk salgssjef for Victaulic, i en pressemelding. Soloviev er inne i sitt niende år i rørbransjen, hvor han de siste to har innehatt rollen som nordisk salgssjef for Victaulic. Han kan trygt omtales som ekspert i sitt felt, men de siste årene har han også måttet lære seg å tilpasse seg de nordiske markedene både når det gjelder kultur og de ulike måtene å jobbe på. Nå står bransjen overfor en ny stor utfordring, men salgssjefen ser positivt på fremtiden.

Stor utbredelse i markedet

- Det nordiske markedet er stort, og selv om landene ligger ved siden av hverandre geografisk, så krever både de kulturelle og forretningsmessige forskjellene ulik tilnærming. Etter å ha tilbrakt et par år i Skandinavia er det ganske bemerkelsesverdig hvordan vi har klart å utvikle virksomheten fra gruvedrift og industri til olje og gass, næringsbygg med brannsikring, oppvarming, nedkjøling og drikkevannssystemer. Vi har jobbet med alt fra sykehus og skoler til høyhus. Dette har gjort at vi har oppnådd en stor utbredelse i markedet, sier Soloviev.
Andrei Soloviev har en bachelorgrad i naturvitenskap og maskinteknikk. Han har tidligere jobbet som rørdesigner hos ingeniørfirmaet Sweco, før han begynte som rørdesigner i Victaulic i avdelingen for virtuell design og konstruksjon. I tre år spesialiserte han seg på prefabrikasjon, konstruksjonstegninger og vedlikehold av CAD-biblioteker og programvaresupport, før han gikk over til å jobbe med salg.

Omstilling og opplæring

- For Victaulic er det ikke bare et forretningsmål å konvertere markedet til å ta i bruk mekaniske rørkoblingsløsninger, det er også en ideologi. I løpet av de siste årene har vi sett at ingeniør- og entreprenørnettverk responderer positivt på løsningene våre, og vi håper å kunne bygge videre på dette i 2020 og utover. Vi vil fortsette å utvikle oss innen næringer som olje, gass og gruvedrift. Disse bransjene er veldig sykliske; når oljeprisene går opp vil det være flere investeringer som går parallelt med investeringen i den kommersielle industrien. Du kan dermed veie opp en mulig nedgang i ett marked med en økning i et annet marked. I Norden vil vårt fokus være på omstilling og opplæring. Det er fremdeles mange mennesker som ikke er kjent med våre rillede løsninger, så det ligger mange muligheter innenfor omstilling og opplæring, sier Soloviev.

En positiv trend

Han sier Victaulic også vil fortsette å tilby BIM-tjenester og løsninger som redefinerer prosjektmål og effektiviserer MEP-prosjekter (mekanisk, elektrisk rørleggerarbeid).
- Å utvide fotavtrykket vårt i den digitale fasen av bygningsutvikling har blitt et betydelig mål for oss, siden vi ser flere kunder dra nytte av forplanlegging og forhåndstegning. Vi ønsker jo selvfølgelig å vokse, og vi har et enormt potensial for å utvide i industrimarkeder og tilby løsninger som gir merverdi for kundene våre, mener han.
- Det nordiske markedet har, som mange andre markeder, stadig strengere miljøkrav rundt byggeprosjekter. Dette er en mulighet til å forbedre måten vi bygger på, og hva slags materiale vi bruker i bygningene våre. Jo mer miljøvurdering av produktene, jo bedre er det. Dette er en positiv trend, fordi det utfordrer selskaper og produsenter til å komme med nye løsninger, nye måter å skjøte sammen rør og bygge på – og det tvinger bransjen til å utforske nye materialer og nye prosesser, som vil føre til bedre produkter, sier Soloviev.

«Game changer»

Soloviev har, på vegne av Victaulic, stor tro på markedet anno 2020.
- Den siste lanseringen av vår nye StrengThin 100 Installation-Ready Butterfly Valve Series E125, for bruk på tynnveggs rustfrie stålsystemer, er et skikkelig høydepunkt for oss. Dette vil være en ekte «game changer» som vil forbedre installasjonstidene, samt gi kostnadsbesparelser og merverdi for kundene våre. Å utvikle den produktlinjen og presentere den for alle våre kunder er noe jeg ser veldig frem til i år. Vi er også veldig glade for å kunne delta i noen store infrastrukturprosjekter, som for eksempel tunneler. Vi har økt vår tilstedeværelse under jorden innen metallgruvedrift og gått inn i nye offshore-selskaper i olje- og gassbransjen, sier han.

Hvordan håndterer Victaulic COVID-19-utbruddet i Skandinavia?

- Vi fokuserer mye på digital opplæring for ingeniører og entreprenører, og det har blitt godt mottatt. Så langt har vi satt opp over 50 live-webinarer, og flere skal det bli. Vi har også laget nye videoer til opplæringsformål i tilfelle vi ikke får lov til å fysisk komme inn på en byggeplass. Foruten om det så respekterer vi selvfølgelig kundenes nye retningslinjer som innebærer at man skal unngå direkte kontakt, og vi gjør de fleste av våre møter via digitale plattformer som Skype eller Teams, sier Andrei Soloviev avslutningsvis i pressemeldingen.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår