Knallstart for INNVA

 
Knallstart for INNVABildet: Hawle-produktene er kjent for sin høye kvalitet og innovative løsninger, og Innva omsatte for 52 millioner i sitt første driftsår. Daglig leder Hans Erik Maastad og markedssjef Nina Standahl Godager er også godt fornøyd med et driftsresultatet. Foto: Odd Borgestrand
VA-teknikk selskapet Innva AS i Bærum har fått en knallstart. Allerede første driftsår omsatte bedriften for 52 millioner kroner, og leverer et driftsresultat før skatt på nærmere sju millioner kroner.

Av Odd Borgestrand

- Vi er godt fornøyd med resultatet, bekrefter daglig leder Hans Erik Maastad overfor VVS aktuelt. 

Hovedårsaken til knallstarten er at Innva overtok agenturet på Hawle-produktene i Norge høsten 2014. Tysk/østeriske Hawle er også hovedårsaken til at Innva i det hele tatt ble etablert.  Selskapet er spesialister innen VA-teknikk og med Hawle produkter som selve fundamentet. Innvas ansatte har totalt 140 års fartstid i bransjen, og med anerkjente produkter har selskapet allerede sikret seg et godt fotfeste i markedet.

Skal være synlig
– I tillegg til gode produkter legger vi også betydelige ressurser i synliggjøring. Oppdaterte nettsider, informative og innbydende kataloger, nyhetsbrev, DM`er og god kundekontakt er viktige elementer for at vi har fått en så god start, mener Maastad.
Han er påpasselig med å gi ros til samtlige medarbeidere i det lille selskapet.
– Alle har bidratt til dette resultatet, understreker han.
– Nå satser vi på nye produkter og vi ansetter tre nye medarbeidere. Vi styrker salgskorpset for å dekke hele landet.

Strategien er lagt
Innva har lagt sine strategier for de neste årene. Først og fremst skal produktsortimentet utvides også med produkter innen vannrensning og aktuatorer.
Maastad mener   Innva el-aktuator er fremtidens aktuator.
– Den kan benyttes hvor som helst med sin kraftfulle batteripakke. Den kan også fjernstyres og monitoreres gjennom en bærbar PC. Her handler det om avansert teknologi som gjør hverdagen enklere for vannbransjens medarbeidere, mener han.
Vannrensning er et felt der Innva nå vil bygge opp egen kompetanse. Også her er det Hawle-produkter som skal markedsføres, og Innva søker nå etter egne ingeniører som kan ta ansvar for utvikling av denne delen av virksomheten.
– Vi vil gjerne ha utadvendte ingeniører som kan vannprosesser og vannrensing. Det kan også være fagfolk fra oljebransjen. Her kan vi tilby både en salgsjobb og jobb med totalansvar for dette produktspekteret som hele tiden blir utvidet fra Hawle sin side, reklamerer Maastad.
Han understreker at bedriften skal vokse kontrollert, og satse i takt med inntjeningen. 
– Det er viktig å være kostnadsbevisst og ikke leve på «forskudd» mener Innva-sjefen.

På tross av
Han kan si mye om å starte opp en ny bedrift i Norge.
– Det er krevende å forholde seg til et statlig byråkrati. Norge er ikke det landet som legger godt til rette for gründere, men vi har lykkes på tross av norsk byråkrati, sier Maastad.
– Sentrale politikere som leverer festtaler om å legge til rette for norske gründerbedrifter vet ikke hva da snakker om. Den største trusselen mot å lykkes er jo nettopp den norske stat. Her er det et mylder av skjemaer og krav som lett kan ta motet fra innovative krefter, mener gründeren Hans Erik Maastad, med 30 års fartstid i norsk VA-bransje. Sammen med sitt team har han vist at det går an å overleve til tross for fødselssmerter.

Skal lede an
Han er tydelig på at Innva skal lede an, og bli et sterkt merkenavn i bransjen i løpet av få år. Etter den gode starten tror han Innva vil bli en forholdsvis stor aktør som kjennetegnes av kvalitet og service.
Strategien er å vokse ved å være hundre prosent grossisttro.
Ved oppstarten var VA-sjefen på Skui i Bærum klar på at dørene er åpne for selskapet fordi Innva har solide produkter som grossistene gjerne vil selge, inkludert 10 års garanti på alle produkter.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår