Kommunale pionerer

 
Kommunale pionererRådalslien bofellesskap i massivtre. Foto: Rune M. Karlsen, Arkitektgruppen Cubus/ANB
26.10.11: Rådalslien bofellesskap er Norges første kommunale passivhus i massivtre.
26.10.11: Rådalslien bofellesskap er Norges første kommunale passivhus i massivtre.
Boligen er det første passivhus-prosjektet i regi av Bergen kommune og et pilotprosjekt fra Framtidens bygg.

Kortreist tre
– Med landets første kommunale passivhus i massivtre viser Bergen kommune hvordan massive trekonstruksjoner bidrar til å sikre både miljø- og energihensyn, sier landbruksminister Lars Peder Brekk.
– Det er åpenbart at slike bygg er framtida. Mange norske kommuner har ambisjoner på miljø- og energiområdet, og her i landet har vi mye kortreist tre. Jeg er sikker på at vi får se mange kommunale passivhus i massivtre framover.

Miljø og energi
Bofellesskapet inneholder 10 leiligheter for psykisk utviklingshemmede fordelt over to plan. Det er lagt stor vekt på å få til godt bo- og arbeidsmiljø som også er driftsgunstig.
Bergen Bolig og byfornyelse har i prosjektet fokusert på å utvikle – og vise fram – framtidsrettede miljø- og energitiltak i tråd med kommunens klima- og miljøhandlingsplan.
Prosjektet oppfyller passivhusstandard, benytter massivtre i bærekonstruksjon og vil ligge nær et framtidig stopp for bybanen.
Alle er tiltak som vil bidra til at klimagassutslipp fra prosjektet reduseres betydelig.

Tilgjengelig og synlig
Et viktig mål for prosjektet har vært at det skal være tilgjengelig og synlig. Det skal stå fram som et lett identifiserbart uttrykk for at optimale energieffektive hus også kan være vakre og ha gode helhetlige kvaliteter. Det skal være et bygg som virkelig inspirerer andre utbyggere til «å gjøre likedan».
Prosjektet har fått støtte gjennom Trebasert Innovasjonsprogram som administreres av Innovasjon Norge på oppdrag av Landbruks- og matdepartmentet.

Hovedmålet for programmet er økt bruk av tre på grunn av klimaproblemene og økt lønnsomhet for bedriftene. Norge skal være et forbilde når det gjelder verdiskapende foredling og ny anvendelse av trevirke.
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår