Kompetanseheving i krevende tider

 
Kompetanseheving i krevende tiderDaglig leder Kai Roer, CLTRe og Tormod Fjellgård, Watchcom.
Alle fylker har nå utlyst tilskudd til bedriftsintern opplæring og kompetanseheving i selskaper som er i en krevende situasjon etter koronautbruddet, blant annet for bygg- og eiendomsbransjen.

Det gis støtte for bedring av kompetansen på flere områder, som digital opplæring.

– De fleste norske selskaper trenger et sikkerhetsløft nå, sier daglig leder Kai Roer i sikkerhetsselskapet CLTRe, i en pressemelding.

Ved årsskiftet ble tilskuddsordningen for bedriftsintern opplæring flyttet fra NAV til fylkeskommunene. I forbindelse med at mange selskaper har fått arbeidsdagen endret med nye utfordringer, gis det ekstraordinær støtte til bedriftsintern opplæring over hele landet. Støtteordningene favner bredt. Støtten skal bedre konkurransekraften til små og mellomstore virksomheter gjennom å bidra til kompetanseheving internt, enten det er økt bruk av data og bedring av den digitale kompetansen eller det er innovasjon og utviklingsarbeid.

– Ved å flytte arbeidsplassene hjem har norsker bedrifter økt risikoen for datakriminalitet betraktelig. Bevisstheten rundt de ulike kriminelle handlingene er svært ulik, og mange virksomheter trenger et kompetanseløft. Det er gledelig at fylkeskommunene anerkjenner dette behovet gjennom ordningen, sier daglig leder Kai Roer i sikkerhetsselskapet CLTRe, som eies av IT-konsernet KnowBe4.

Han mener at selskaper ofte bruker lang tid på å beslutte digitale kompetansehevingsprogrammer, men tror de fylkesvise tilbudene vil øke motivasjonen for dette. En av bedriftene som nå tilbyr ulik form for trening er Watchcom Security Group. De leverer sikkerhetsovervåkning, sikkerhetstester og kursing til norske selskaper og er sammen med sin majoritetseier Combitech Nordens ledende konsulentselskap innen cyber security.

- Vi erfarer, fra lignende sikkerhetskulturprosjekter, at bevisstgjøring av ansatte er en svært viktig del av en virksomhets «forsvarslinje»», kommenterer markedssjef i Watchcom, Tormod Fjellgård. 

- Med den kraftige økningen av hjemmekontor, følger også behovet for at ansatte er ekstra oppmerksomme. En slik tilskuddsordning vil bidra sterkt til å hjelpe bedrifter i å heve sin sikkerhetskompetanse. Det er spesielt viktig at ansatte får god og riktig opplæring i hvilke trusler som finnes når man arbeider hjemmefra, og vi oppfordrer derfor norske virksomheter til å ta grep, og bruke dette koronatiltaket aktivt, sier han.

Fylkene har informasjon om sitt tilbud på nettet og søknadene gjøres gjennom regionsforvaltning.no.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår