Korona-situasjonen gir avløpstrøbbel

 
Korona-situasjonen gir avløpstrøbbelBildet: – Q-tips, våtservietter, filler og annet søppel, som havner i do, er et stort problem for oss. Det er den desidert største årsaken til pumpestopp, sier leder for drift renseanlegg i Drammen kommune, Alexander Vedeler. Foto: Drammen kommune
Folk oppholder seg mer hjemme, det har fått uventede konsekvenser for avløpsanleggene i Drammen.

Store mengder våtservietter og annet, som ikke skal kastet i toalettet, skaper trøbbel for avløpsanleggene. I en allerede krevende situasjon er driftsstopp og utfordrende arbeidshverdag det som blir resultatet, melder Drammen kommune.

– De som jobber med avløpsvannet ditt, ber om litt hjelp. De setter stor pris på om alle er ekstra oppmerksomme på hva de putter i do og oppvaskkummer i disse hjemmekontor-dager, sier leder for drift renseanlegg i Drammen kommune, Alexander Vedeler.

Trussel mot utsatt infrastruktur

– Q-tips, våtservietter, filler og annet søppel, som havner i do, er et stort problem for oss. Det er den desidert største årsaken til pumpestopp. Under dagens spesielle omstendigheter så registrerer vi nå en betydelig økning av dette og annet søppel inn til pumpestasjoner og renseanlegg, forklarer Vedeler.

Dette gir avløpsanleggene i Drammen store ekstrakostnader og mye merarbeid, fordi søppelet pakker seg sammen og stopper pumpene. En ekstra utfordring er at det i disse dager også er opprettet helt nye vaktlag og turnuser for å sørge for økt beredskap. Avløpsanleggene er derfor ekstra sårbare for driftsproblemer, noe som igjen er en trussel mot utsatt infrastruktur.

Ber innbyggerne om hjelp

– Vår jobb er å holde avløpsanleggene i gang og sørge for sikker håndtering av avløpsvannet, og så må kommunens innbyggere sørge for å kaste søppel i søppelbøtta og fett og matrester i organisk avfall.

– Sammen skal vi løse også denne utfordringen. For budskapet er enkelt: Tiss, bæsj og dopapir er alt som skal i do, sier leder for drift renseanlegg i Drammen kommune, Alexander Vedeler som for øvrig viser til nettstedet doguiden.no for mer informasjon.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår