Kraftig solcellesatsing

 
Kraftig solcellesatsingBildet: I Taulov vil det nye logistikksenteret bli kraftig utvidet og vil romme 200.000 m2 takflater, hvor det skal installeres solceller som kan produsere grønn strøm til leietakere og lokalsamfunn. Foto: Pressebilde.
DANMARK: Ved det nye logistikksenteret i Taulov Dry Port skal det etableres solcelleanlegg som genererer nok strøm til 4200 husstander.

Av Bjørn Laberg

På det 200 000 m2 store taket til det kommende enorme logistikksenteret skal det plasseres solcelleanlegg. De settes opp i etapper, og etableringen skjer ved at Taulov Dry Port og de to joint venture-partnerne PFA Pension og ADP A/S inngår et samarbeid med energiselskapet TOWII Renewables. TOWII Renewables skal stå for utvidelsen og driften av anlegget, og Taulov Dry Port kan tilby sine leietakere et bærekraftig og attraktivt utleiekonsept med grønn kraft.

45.000 m2 stort solcelleanlegg på vei

Allerede i det første prosjektet skal et av Danmarks største fullskala solcelleanlegg på 45.000 m2 etableres. Det vil være på takflatene til den pågående byggingen av 60.000 m2 lager- og logistikkeiendommer i Taulov. Solcellene forsyner fremtidens leietakere med grønn strøm, men også nærmiljøet og samfunnet rundt vil få en del av strømmen. Solcelleanlegget vil ha en produksjonskapasitet tilsvarende det årlige strømforbruket i 1300 eneboliger.

– Våre kunders klimaambisjoner er like høye som våre, og vi har derfor brukt mye tid på å sikre en kommersiell løsning slik at vi kan tilby et attraktivt produkt til våre leietakere, sier Jesper Gemmer, administrerende direktør i Taulov Dry Port A/S, til dagensbyggeri.dk

– Samarbeidet med TOWII Renewables om etablering av solcelleanlegg på takflatene gjør at vi i fremtiden kan tilby våre kunder attraktive energiløsninger, der grønn strøm fra byggenes solceller ikke bare forsyner de enkelte leiekontraktene, men også kan fremtidens energikilde til Taulov.til grønne drivstoff er etterspurt, sier han.

Mange flere anlegg på vei over hele Danmark

Det ferdigutbygde solcelleanlegget vil også kunne produsere grønn strøm for å dekke strømforbruket ved drift av kraner og annet utstyr på Fredericia Havn, samtidig som anlegget kan bli en energikilde for områdets mange bedrifter, hvor behovet for grønt. elektrisiteten øker kraftig.

– Samarbeidet med ADP og Taulov Dry Port er starten på vårt oppdrag om å realisere en betydelig strømproduksjon fra takflater i Danmark, som ellers ikke brukes. Med vår PPA-modell på stedet kan vi sikre at eierskapet til takbaserte solcelleanlegg forblir hos TOWII, slik at byggeier kan fokusere på sin kjernevirksomhet og samtidig få bærekraftig energi, sier prosjektutvikler i TOWII Renewables, Thomas Platz Eskildsen.

TOWII Renewables er et nytt selskap, grunnlagt av det danske energikonsernet EWII og Tokyo Gas. Selskapet skal fremme den grønne omstillingen og utvikle bærekraftig energi i form av både vindturbiner og solceller i hele Norden.

Solcelleanlegget i Taulov vil, fullt utbygget, ha en årlig produksjon på 18.000.000 kWh.

(KILDE: Dagens Byggeri)

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår