Krav om sterkere VA-fokus i MEF

 
Krav om sterkere VA-fokus i MEFBildet: Leder av MEFs VA-gruppe, Finn Bangsund, her nærmest kamera, kunne glede seg over svært stor interesse for dagens VA-seminar og måtte flytte den store gruppa over til et større seminar-rom. Foto: Odd Borgestrand
ARCTIC ENTREPRENEUR: Til tross for at vann og avløp er en av de store sektorene i Maskinentreprenørenes Forbund ble fagområdet avspist med to timers seminar under årets Arctic Entrepreneur. Styreleder i MEF, Arnstein Repstad, forstår frustrasjonen og lover heldagsseminar igjen i 2019.

Av Odd Borgestrand

Da seminaret startet på Gardermoen i dag viste det seg at langt flere møtte opp til seminaret enn det arrangørene hadde forventet. Dette til tross for at påmeldingen til seminaret har vært kjent i flere dager.

Finn Bangsund, fagsjef og leder for VA-gruppa i MEF, kunne dermed konstatere at interessen for seminaret var så stort at det endte med ståplasser i et alt for lite konferanselokale på Gardermoen. Etter at hovedinnleder og direktør i Norsk Vann, Toril Hofshagen, hadde gjennomført sitt foredrag, var lufta brukt opp og arrangørene snudde seg kjapt rundt og klarte å flytte seminaret til et større seminar-rom. 

- 80 prosent av medlemmene i MEF utfører oppdrag relatert til vann- og avløp, og fra sentralt hold ønsker vi å øke fokus nettopp på dette området, sier styreleder Arnstein Repstad til VVS-aktuelt. Repstad viet nettopp utfordringene i VA-sektoren stor oppmerksomhet i sin åpningstale av årets Arctic Entrepreneur.
Medlemmer i VA-gruppa i MEF sier til VVS aktuelt at det er lite tilfredsstillende å bli avspist med et så kort seminar, og mener årsaken ligger i manglende VA-innsikt i hovedledelsen i MEF.

- Vi har store utfordringer også sett fra entreprenørenes side, fastslår leder for VA-gruppa, Finn Bangsund, som trekker fram det store etterslepet i ledningsnettet og krevende arbeid med overvannshåndtering som viktige oppgaver for MEF-medlemmer i årene som kommer.
Han er også glad for at en VA-sektorlov for bedre samordning fra myndighetenes side nå er på trappene.

Dermed er det allerede klart at truslene fra enkelte medlemmer i MEFs VA-gruppe om å stille sine plasser til disposisjon dersom ikke VA blir løftet høyere opp i organisasjonen, har nådd fram. 
- Planleggingen av VA-seminaret under Arctic Entrepreneur 2019 vil starte i løpet av kort tid, bekrefter leder i faggruppa, Finn Bangsund.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår