Krav om sterkere VA-fokus i MEF

 
Krav om sterkere VA-fokus i MEFBildet: Leder av MEFs VA-gruppe, Finn Bangsund, her nærmest kamera, kunne glede seg over svært stor interesse for dagens VA-seminar og måtte flytte den store gruppa over til et større seminar-rom. Foto: Odd Borgestrand
ARCTIC ENTREPRENEUR: Til tross for at vann og avløp er en av de store sektorene i Maskinentreprenørenes Forbund ble fagområdet avspist med to timers seminar under årets Arctic Entrepreneur. Styreleder i MEF, Arnstein Repstad, forstår frustrasjonen og lover heldagsseminar igjen i 2019.

Av Odd Borgestrand

Da seminaret startet på Gardermoen i dag viste det seg at langt flere møtte opp til seminaret enn det arrangørene hadde forventet. Dette til tross for at påmeldingen til seminaret har vært kjent i flere dager.

Finn Bangsund, fagsjef og leder for VA-gruppa i MEF, kunne dermed konstatere at interessen for seminaret var så stort at det endte med ståplasser i et alt for lite konferanselokale på Gardermoen. Etter at hovedinnleder og direktør i Norsk Vann, Toril Hofshagen, hadde gjennomført sitt foredrag, var lufta brukt opp og arrangørene snudde seg kjapt rundt og klarte å flytte seminaret til et større seminar-rom. 

- 80 prosent av medlemmene i MEF utfører oppdrag relatert til vann- og avløp, og fra sentralt hold ønsker vi å øke fokus nettopp på dette området, sier styreleder Arnstein Repstad til VVS-aktuelt. Repstad viet nettopp utfordringene i VA-sektoren stor oppmerksomhet i sin åpningstale av årets Arctic Entrepreneur.
Medlemmer i VA-gruppa i MEF sier til VVS aktuelt at det er lite tilfredsstillende å bli avspist med et så kort seminar, og mener årsaken ligger i manglende VA-innsikt i hovedledelsen i MEF.

- Vi har store utfordringer også sett fra entreprenørenes side, fastslår leder for VA-gruppa, Finn Bangsund, som trekker fram det store etterslepet i ledningsnettet og krevende arbeid med overvannshåndtering som viktige oppgaver for MEF-medlemmer i årene som kommer.
Han er også glad for at en VA-sektorlov for bedre samordning fra myndighetenes side nå er på trappene.

Dermed er det allerede klart at truslene fra enkelte medlemmer i MEFs VA-gruppe om å stille sine plasser til disposisjon dersom ikke VA blir løftet høyere opp i organisasjonen, har nådd fram. 
- Planleggingen av VA-seminaret under Arctic Entrepreneur 2019 vil starte i løpet av kort tid, bekrefter leder i faggruppa, Finn Bangsund.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår