Kuldelinjene opplever dramatisk fall i antall søkere

 
Kuldelinjene opplever dramatisk fall i antall søkereIllustrasjonsbilde. Foto: VKE
På to år har det totale antall søkere til kuldelinjene falt med nesten 40 prosent fra 148 i 2017 til 93 i 2019.

 Flere kuldelinjer ligger an til ikke å bli startet opp til høsten, og VKE, Foreningen for Ventilasjon, Kulde og Energi, er bekymret for rekrutteringen.

- Erfaring fra Tromsø i 2017, da kuldelinjen ble lagt ned på bakgrunn av lavt søkertall, viser at rekruttering ikke kan hvile på kuldelæreren alene. VKE vil nå gå i dialog med de enkelte skolene for å se på hvordan rekrutteringen til skoleåret 2020/2021 kan organiseres, sier Stig Rath, Fagdirektør kulde i VKE i en pressemelding.

Det viktigste er at alle kulde- og varmepumpebedriftene må på banen, ikke bare VKE sine medlemmer. VKE vet at suksessoppskriften er å sende ut engasjerte kuldemontørlærlinger til Vg1 Elektro-skolene i regionen. En lærling snakker samme språket som skoleelevene og har derfor en større troverdighet og påvirkningskraft enn eldre lærere eller bransjefolk.

– Nå må alle gode krefter trå til for å få løftet rekrutteringen, understreker Stig Rath.

Kilde: VKE

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår