Kuldelinjene opplever dramatisk fall i antall søkere

 
Kuldelinjene opplever dramatisk fall i antall søkereIllustrasjonsbilde. Foto: VKE
På to år har det totale antall søkere til kuldelinjene falt med nesten 40 prosent fra 148 i 2017 til 93 i 2019.

 Flere kuldelinjer ligger an til ikke å bli startet opp til høsten, og VKE, Foreningen for Ventilasjon, Kulde og Energi, er bekymret for rekrutteringen.

- Erfaring fra Tromsø i 2017, da kuldelinjen ble lagt ned på bakgrunn av lavt søkertall, viser at rekruttering ikke kan hvile på kuldelæreren alene. VKE vil nå gå i dialog med de enkelte skolene for å se på hvordan rekrutteringen til skoleåret 2020/2021 kan organiseres, sier Stig Rath, Fagdirektør kulde i VKE i en pressemelding.

Det viktigste er at alle kulde- og varmepumpebedriftene må på banen, ikke bare VKE sine medlemmer. VKE vet at suksessoppskriften er å sende ut engasjerte kuldemontørlærlinger til Vg1 Elektro-skolene i regionen. En lærling snakker samme språket som skoleelevene og har derfor en større troverdighet og påvirkningskraft enn eldre lærere eller bransjefolk.

– Nå må alle gode krefter trå til for å få løftet rekrutteringen, understreker Stig Rath.

Kilde: VKE

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår