Kurs for praksiskandidater ‒ Ventilasjonstekniker

 
Kurs for praksiskandidater ‒ VentilasjonsteknikerIllustrasjonsbilde
Kan du tenke deg å ta fagbrev som ventilasjonstekniker ved å være med på teori-forberedende kurs?

Ventilasjonstekniker er en ny fagutdanning innen elektrofag. For dem med lang relevant erfaring er det mulighet til å ta fagbrev uten opplæring i skole og læretid i bedrift. Dette kalles praksiskandidatordningen.

Kravet for å melde seg opp til fagprøve som praksiskandidat er at du må dokumentere minst 5 års relevant og allsidig praksis fra fagfeltet og i tillegg bestå en teoretisk eksamen (praksiskandidateksamen) med kompetansemål fra læreplanen i Vg3 ventilasjonsteknikkfaget, før fagprøven kan avlegges.

Oppstart og varighet

OTDE og VKE vil fra tirsdag 26. januar 2021 starte teoriforberedende kurs i ventilasjonsteknikkfaget. Kurset vil gå over ca. 30 uker, med tverrfaglig eksamen tidligst november 2021, eventuelt juni 2022 avhengig av når Utdanningsdirektoratet har utarbeidet eksamensoppgaver for praksiskandidater. Kursets varighet vil være 120 timer fordelt over én kveld per uke, med ca. 4 undervisnings-timer per kveld.

Krav til forkunnskaper

Å kunne regne i Vg3 ventilasjonsteknikkfaget innebærer å utføre matematiske beregninger og vurdere resultater i forbindelse med planlegging, gjennomføring og dokumentasjon. Det vil også si å foreta lufttekniske beregninger i et ventilasjonsanlegg. Det innebærer også å kunne hente informasjon om fysiske størrelser ut av tabeller og diagrammer. Kursdeltaker må ha grunnleggende forkunnskaper i praktisk matematikk.

Noen relevante lenker for kontroll av forkunnskaper:
https://www.kompetansenorge.no/test-deg-selv/
https://ndla.no/nb/subjects/subject:10d8cd69-962f-484d-8059-bbfa4239485f

Undervisningsmateriell

Tilgang til nødvendig undervisningsmateriell vil bli gitt på kurset. Kursdeltaker stiller med egen PC. Det er en fordel om kursdeltaker har kjennskap til NEMITEKs kompetansebibliotek med Ventøk-serien, SINTEF Byggforskserien, Forskrift om elektriske lavspenningsanlegg (FEL) og Maskinforskriften.

Sted

Kurset holdes i OTDEs lokaler i Farexvegen 7 på Frogner utenfor Oslo. Det legges også opp til fjernundervisning via web.

Kursavgift

Kursavgiften er kr 25.500,-. For VKEs medlemsbedrifter gis det 20 % rabatt og kursavgiften er kr 20.400,-.

Påmelding

Kurset har en kapasitet på 24 kursdeltakere. VKEs medlemsbedrifter har prioritet.

Påmeldingsfrist er 20. januar 2021. Vi tar forbehold om å avlyse kurset dersom det ikke blir nok påmeldte. Påmelding gjøres ved å sende epost til marianne@otde.no.

(Kilde: VKE)

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår