- Kvinner er forbilder i håndverksbransjene

 
- Kvinner er forbilder i håndverksbransjeneBildet: – Håndverkere er ekte superhelter. Det finnes mange dyktige kvinnelige håndverkere. Vi vil løfte dem frem, slik at unge jenter som skal velge yrkesvei får gode rollemodeller, sier Borg Christel Borge, administrerende direktør i Dipper AS.
Aldri før har flere kvinner blitt nominert til Norges Hyggeligste Håndverker. Kampanjen løfter frem positive historier og forbilder i håndverkeryrkene, og kvinner fra hele Norge er nominert.

–  Til tross for en skrikende mangel på fagarbeidere, viser en undersøkelse fra Ipsos at kun fire prosent kvinner ønsker å jobbe med bygg, anlegg og industri. Dette vil vi gjøre noe med. Det finnes mange dyktige kvinnelige håndverkere. Vi vil løfte dem frem, slik at unge jenter som skal velge yrkesvei får gode rollemodeller, sier Christel Borge, administrerende direktør i Dipper AS og jurymedlem i Norges Hyggeligste Håndverker.  

Kvinnerekord
Kampanjen Norges Hyggeligste Håndverker er et felles initiativ fra ledende aktører i håndverksbransjene. Målet er å skape stolthet og engasjement for håndverksyrkene og bidra til økt rekruttering til yrkesfag. Foreløpig er 20 av de nominerte kandidatene kvinner, og dette er en ny rekord for kampanjen. På topp 10-listen over nominerte med flest stemmer i kampanjen finner vi rørleggerne Frøya Skogerbø Kjellevold og Charlotte M. Blindheim fra Bergen, og Camilla Cox Barfot fra Fredrikstad.

– De siste to årene har altfor få kvinner blitt nominert til Norges Hyggelige Håndverker. I år er det mange flere, og det er kjempebra at det er tre kvinner på topp 10-listen, sier Borge. 

De nominerte kvinnene kommer fra alle bransjene som er med i kampanjen: lærling, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker, rørlegger, samt en åpen kategori.

– Håndverkere er ekte superhelter. Det finnes mange dyktige kvinnelige håndverkere. Vi vil løfte dem frem, slik at unge jenter som skal velge yrkesvei får gode rollemodeller, sier Borge.  

Farmen-finalist på topp 10-listen
Camilla Cox Barfot ble kjent i fjor som deltaker i Farmen på TV2. Hun drømte i ung alder om å bli veterinær, og planen var aldri å bli rørlegger. Det var først da hun som 24-åring ble med en venn på jobb, at hun fikk øynene opp for yrket.

– I dag drukner man i karrierevalg. Mange søker anerkjennelse gjennom titler, og lever etter hva samfunnet definerer som suksessfullt. Det folk glemmer er at man sitter igjen med mange hundretusen i studielån, i motsetning til yrkesfaglig utdanning hvor man får betalt lærlingperioden og gå rett ut i jobb uten gjeld. Samfunnet går ikke fremover når alle skal ta en mastergrad, sier Cox Barfot.  

Hun ligger på en foreløpig 5.plass over de med flest stemmer i kampanjen.

– At jeg er jente og at jeg har klart å komme så langt, det synes jeg er så utrolig, innmari bra! Selv om folk ofte er skeptiske, er mannfolk ofte enda litt mer skeptiske til kvinnelige rørleggere. Vi har jo en litt annen fysikk og det er ikke så vanlig med kvinnelige rørleggere, og det gjør det ekstra stas å være på topplisten i kåringen Norges Hyggeligste Håndverker.

De nominerte kvinnene er:

• Anette Renèe, maler fra Andebu i Vestfold. Jobber i ARV Formidling

• Anita Helgesen, elektriker fra Arendal i Aust-Agder. Jobber i Caverion Norge AS.

• Anna Belland, tømrer fra Blaksæter i Sogn og Fjordane. Jobber i HS Bygg

• Anne Marit B Johansen, maler fra Beitstad i Trøndelag. Jobber i Enes og Olsen Malerforretning A/S

• Camilla Cox Barfot, rørlegger fra Kråkerøy i Østfold. Jobber i Kråkerøy Rør

• Camilla Toft, rørlegger fra Arnatveit i Hordaland. Jobber i Aut rørleggermester L. Gjesdal & Co As

• Charlotte M Blindheim, rørlegger fra Arnatveit i Hordaland. Jobber i Chr. M. Vestrheim AS

• Elena Flisvang Olsen, elektriker fra Oslo. Jobber i Datek

• Elin Gallefoss, tømrer fra Barmen i Sogn Og Fjordane. Jobber i Tømrar-Elin

• Frøya Skogerbø Kjellevold, rørlegger fra Os i Hordaland. Jobber i Hagenes AS

• Ida-Marlen Olavsen, rørlegger fra Mo Mo I Rana i Nordland. Jobber i Mo Rørservice AS

• Ine Nordahl, maler fra Grorud i Oslo. Jobber i AS Regnbuen Malerbedrift

• Ingrid Bolli, lærling fra Flekkerøy i Vest-Agder. Jobber i AF Gruppen Norge AS

• Jenny Viktoria Desire Sørenssen Wulff, rørlegger fra Drøbak i Akershus. Jobber i Drøbak Rørleggerservice

• Josephine Schøyen, glassmontør fra Oslo. Jobber i Bo-glass AS

• Kristina Gjøsæter Mjelstad, elektriker fra Bruvik i Hordaland. Jobber i Magnus M. Thunestvedt AS

• Linn Jeanett Alexandersen, anleggsgartner fra Arnatveit i Hordaland. Jobber i A2G Eiendomsdrift AS

• Marit Smith Løkhammer, elektriker fra Huglo i Hordaland. Jobber i Vest Elektro

• Merethe Solli, lærling fra Brevik i Telemark. Jobber Bilfinger Porsgrunn

• Silje Katrine Høva Johansen, rørlegger fra Fåvang i Oppland. Jobber i GK rør

• Therese E. Anderson, murer fra Randaberg i Rogaland. Jobber i CCD Eiendomtjenester

• Tonje Opsahl, elektriker fra Askim i Østfold. Jobber i Caverion Norge AS

KLIKK HER FOR Å NOMINERE OG STEMME

FAKTA:
• Kampanjen Norges Hyggeligste Håndverker er et felles initiativ fra ledende aktører i håndverkerbransjene som mener det er på tide å slå et slag for håndverkerne. Målet med kampanjen er å skape stolthet og engasjement for håndverksyrkene, gjennom å løfte frem de gode historiene om flinke fagfolk som gjør en solid jobb for kunden. Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra Dipper og Mittanbud og gjennomføres i samarbeid med Renault, BNL, Mesterbrev, TOOLS, Jotun, Boligmessen, AF-Gruppen, Hultafors, Elko, Hey’di, Oras og Samsung. Kampanjen ble startet i 2017 og gjennomføres nå for tredje gang.

• Vinneren kåres i samarbeid med en fagjury under Boligmessen på Telenor Arena lørdag 14. september. Kriteriene for å vinne konkurransen er en kombinasjon av faglig dyktighet, stemmer, engasjement, service og gode kundeopplevelser.

• Det kåres vinnere i syv underkategorier: lærling, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker, rørlegger, samt en åpen kategori. I tillegg til den gjeve tittelen Norges Hyggeligste Håndverker 2019 får vinneren blant annet tre års fri leasing av enten Renault Trafic, Renault Kangoo eller Kangoo ZE, komplett smartinnredning av Renault varebil fra Sortimo, et mobilabonnement hos Dipper for bedriften til verdi av 15 000,-, gavekort på varer fra Hultafors for 10 000,- gavekort på varer fra Jotun for 20 000,- og et abonnement hos Mittanbud til en verdi av 15 000,-.

Les mer på: www.hyggeligste.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår