Kvitebjørn skal varme kunstmuseet

 
Kvitebjørn skal varme kunstmuseetBildet: Nordnorsk Kunstmuseum. Foto: Wikimedia / Kim G. Skytte
Nordnorsk Kunstmuseum ønsker å inngå avtale med Kvitebjørn Varme AS om kjøp av vannbåren varme (fjernvarme) til oppvarming for Nordnorsk Kunstmuseum. Dette skjer uten anbudskonkurranse.

Av Bjørn Laberg

Stipulert gjennomsnittlig årlig forbruk er 400 000 kWh.

- Ut fra den kunnskapen Statsbygg sitter med er det ingen andre tilbydere som vil ha mulighet til å levere vannboren varme til museet. Vilkårene for å anskaffe vannboren varme uten konkurranse skulle dermed være oppfylt, heter det i en intensjonskunngjøring.

Kvitebjørn Varme har konsesjon på å levere fjernvarme i området. Nordnorsk Kunstmuseum ligger i Sjøgata 1 i Tromsø sentrum. Dette er et tettbebygd sentrumsområde med Kirkeparken og Tromsø Holocaust Memorial som nære naboer og Storgata ett kvartal unna.

Kunstmuseum kan ikke stille tomt eller arealer til disposisjon for etablering av varmesentral/ nærvarmeanlegg på tomten.

Utfra eiendommens beliggenhet mener Statsbygg at det ikke vil være mulig å oppføre et nærvarmeanlegg med flis/pellet som energikilden i realistisk nærhet til museet. Museumsbygget er for øvrig fredet og inngår i et kulturhistorisk viktig bymiljø, hvor alle bygningsmessige tiltak må forelegges kulturminnemyndighetene og hvor det skal utvises varsomhet med å innføre nye elementer.

- En løsning med energibrønner/ jordvarme synes heller ikke mulig da energibrønner må etableres et stykke fra eiendommens grunnmur. Varmepumpe med sjøvann som varmekilde vil, dersom det etableres et sjøvannsinntak med ledning midtfjords, trolig være så kostbart at det anses som uaktuelt. Etablering av trommelkollektor senket under eller utenfor kaikanten, en annen løsning for energiforsyningen, vil etter Statsbyggs oppfatning ikke få nødvendig godkjenninger fra havnemyndighetene, heter det videre i begrunnelsen for den planlagte avtaletildelingen.

Kontrakt vil inngås dersom det ikke kommer innsigelser innen 17. desember 2019

Kilde: Doffin
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår