La det regne

 
La det regne
Et takdreneringssystem har bare én oppgave – å fjerne regnvann fra taket raskt og pålitelig. For å gjøre dette enda enklere, har Geberit redesignet Pluvia-systemets mest populære takavløp fullstendig. Samtidig har vi strømlinjeformet hele sortimentet.

I mer enn 40 år har Geberit Pluvia sørget for pålitelig takdrenering på handlesentre, fotballstadioner, flyplasser, museer og i andre bygninger over hele verden. I løpet av denne tiden har systemet vist seg å være svært effektivt – ikke bare på store og svært store tak, men også på veldig komplekse takstrukturer.

Funksjonen til takdreneringssystemet Geberit Pluvia bygger på undertrykk. Systemet er utformet slik at rørene fyller seg raskt og uten luftlommer når det regner mye. Det blir dannet en lukket, hurtigflytende vannsøyle som suger vannet effektivt ned fra taket. Undertrykksbaserte takdreneringssystemer har svært høy avløpskapasitet. Samtidig kan man bruke færre takavløp, mindre rørdimensjoner og færre avløpsrør enn i tradisjonelle takdreneringssystemer.

En profesjonell løsning for alle typer takkonstruksjoner
Geberit har nå redesignet de to takavløpene med avløpskapasitet på henholdsvis 12 og 25 liter i sekundet. De nye takavløpene er ikke bare mer praktiske å håndtere, de har også en mer kompakt design og er derfor betydelig enklere å installere. Avløpsristene, som holder rusk og rask ute av avløpet, kan monteres og fjernes i en håndvending og uten verktøy, takket være den nye, dreibare låsestangen. For å strømlinjeforme delesortimentet blir flere av komponentene på begge avløpene nå konstruert på samme måte – blant annet antikondensisolasjonen, avløpsristene og funksjonsskiven. Dette forenkler både installering og vedlikehold på tak der begge størrelsene er i bruk.

Geberit Pluvia takavløp fås i flere versjoner for å takle utfordringene på et bredt spekter av takkonstruksjoner. Sortimentet av takavløp omfatter versjoner for isolerte og uisolerte tak samt avløpsrenner. For å forenkle installeringen har avløpene fått lengre koplingsstykker av PE. Avhengig av versjon leveres avløpene klargjort fra fabrikken for takblikk eller tjærepapp. Porteføljen omfatter også ulike nødoverløp.

Et godt gjennomtenkt festesystem
Takdreneringssystemer som bygger på undertrykk, krever svært få avløpsrør – ett avløpsrør er ofte nok. Geberit Pluvia-takavløpene kobles til avløpsrør via Geberit PE-rør montert horisontalt under taket. Geberit tilbyr et patentert festesystem for profesjonell installering av disse PE-rørene. Det er nok med ett feste hver 2,5 meter. Systemet er også perfekt til lette tak, ettersom det belaster bygningsstrukturen minimalt.

Programvare til ingeniører og arkitekter
Som en hjelp til byggherrer, arkitekter, ingeniører og sanitærteknikere ved planlegging og beregning av Pluvia takdreneringssystemer tilbyr også kostnadsfri nedlasting av alle BIM-data i AutoDesk Revit-format for hele Geberit Pluvia-systemet.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår