Lager designmøbler av avfall

 
Lager designmøbler av avfallBildet: Sanitærprodusenten GROHE inngår et nytt strategisk samarbeid med det danske designmerket Mater Design. Den danske møbelprodusenten er kjent for å produsere morgendagens designmøbler av resirkulerte materialer fra industrielle avfallslinjer.
Gjennom et samarbeid med det danske designmerket og møbelprodusenten Mater Design, vil industriavfall fra GROHE få et nytt liv som high-end designstoler og -bord.

Et resultat av samarbeidet er en relansering av designstolen fra Børge Mogensen fra 1958.

Sanitærprodusenten GROHE inngår et nytt strategisk samarbeid med det danske designmerket Mater Design. Den danske møbelprodusenten er kjent for å produsere morgendagens designmøbler av resirkulerte materialer fra industrielle avfallslinjer. Dette partnerskapet er det siste initiativet fra GROHE for å endre bruk-og-kast-kulturen, som har dominert sanitærproduksjon i en årrekke. På den måten vil produksjonen gå inn i en mer miljøbevisst epoke med sirkulær økonomi og gjenbruk.

Fremtidens vei

– Det er ingen tvil om at sirkulær produksjon er fremtidens vei, og hos GROHE ønsker vi å tenke i samme retning ved å gjøre våre produksjonslinjer mer ansvarlige. Derfor er vi alltid på utkikk etter gode samarbeid med selskaper som deler våre verdier. Samarbeidet med Mater Design er et godt eksempel på hvordan vi kan gjenbruke ressursene fra vår industrielle produksjonslinje ved å benytte det i eksempelvis designmøbler, sier Marie Kolbu, markedssjef for GROHE Norge, og fortsetter:

– Likevel er det viktig for oss å påpeke at vi er langt fra målet i vår bærekraftige reise, men hvert initiativ og samarbeid kan bringe oss litt nærmere. Fremtiden ligger i partnerskap, og ved å spille på lag med ulike virksomheter og dele vår kunnskap og ressurser, kan vi støtte hverandre i det felles målet om å få mest mulig ut av naturressursene våre.

I 2018 introduserte GROHE Less Plastic Initiative for å bekjempe plastforurensning og erstatte plastemballasje med mer bærekraftige alternativer. Så langt har det resultert i en reduksjon på rundt 37 millioner biter plast. I tillegg presenterte GROHE i mars 2021 sin første Cradle to Cradle-sertifiserte ® produktportefølje, som vil bidra til å redusere det globale overforbruket av verdens ressurser.

Fra avfall til møbler

Kaffebønneskall, kasserte insulinpenner og plastavfall. Helt siden Henrik Marstrand grunnla Mater Design i 2006, har det danske designmerket og møbelprodusenten jobbet med å gjenskape industriavfall fra store selskaper som BKI Coffee, Novo Nordic og Carlsberg til bærekraftige designmøbler, som har blitt av stor interesse både nasjonalt og globalt.

Det første initiativet med GROHE resulterte i møbelserien 'Earth Stool', som er designet av den danske arkitekten Eva Harlou og utviklet i samarbeid med Teknologisk Institut i Danmark, og med hjelp fra Københavns Universitet. 

Enda flere samarbeid

– Hos Mater er det avgjørende at hvert produkt fra oss ikke bare oppfyller forventningene til dansk design når det gjelder holdbar kvalitet og design. Det holder bare ikke lenger. Gjennom ny og innovativ teknologi kan vi lage designmøbler av avfallet som ellers ville blitt kastet, og det betyr at fremtiden vil bringe enda flere samarbeid, slik som det vi har laget med GROHE. Vi er stolte over å ha inngått et samarbeid med et globalt tysk merke, sier Ketil Årdal, administrerende direktør i Mater.

Nå vokser produktlinjen med bordet 'Bowl Table Waste Edition' og stolen 'Eternity Chair', som er laget av kaffebønneskall fra BKI og plastavfall fra GROHE. Møblene er designet av den danske designduoen Space Copenhagen, som også designer for merker som GUBI og Georg Jensen. I tillegg tilbyr den nye designserien relanseringen av et Børge Mogensen-design, nå produsert for første gang i et annet materiale enn originalen

- Mer klimabevisste

– Vi opplever helt klart at forbrukerne har blitt mer klimabevisste i sine handlevaner. Dette gjenspeiler også deres valg av møbler, hvor design og kvalitet ikke lenger er nok. Derfor er vi glade for å styrke vårt samarbeid med et globalt tysk merke, når vi lanserer den nye generasjonen møbler sammen med GROHE, basert på deres resirkulerbare avfall, sier Ketil Årdal, i Mater Design.

Stolen er produsert i tre fargevarianter og har blitt solgt siden slutten av mai 2022.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår