Landets første VVS-outlet åpnet

 
Landets første VVS-outlet åpnetBildet: - Det er mye overskuddsmateriale fra prosjekter i vår bransje, og det er viktig at verdier for millioner av kroner blir tatt vare på og brukt på en fornuftig måte, sier daglig leder i Oslo VVS Senter, Lars H. Andresen. Foto: Odd Borgestrand
Norges første VVS Outlet er åpnet, og det er Oslo VVS Senter som på den måten ønsker å sikre at godt materiale ikke blir kastet, men utnyttet til fulle.

Av Odd Borgestrand

Det foreløpig mest ekstreme prisnedslaget er på et badekar, spesialdesignet til en kranserie, der veiledende pris er oppgitt til 183.000 kroner. Outlet-prisen er satt til 35.995,-, et avslag på 80 prosent. 

- Dette er et veldig spesielt badekar for den spesielt interesserte. Uansett produkt skal våre priser ved dette utsalget ligge lavest i markedet, og her tilbyr vi kun merkevarer med god kvalitet med 30 til 80 prosent rabatt, sier daglig leder Lars H. Andresen til VVS aktuelt.

Bildet: - Leverandører kan levere overskuddsvarer til oss, som vi så selger på kommisjon, sier daglig leder Lars H. Andresen. Foto: Odd Borgestrand

- Det er egentlig ikke et alternativ å kaste fullt brukbare produkter. Derfor bestemte jeg meg for å forsøke med en egen Outlet-avdeling. Avdelingen har egne åpningstider og egen inngang, men i samme bygg som Oslo VVS senter på Furuset, og her åpner vi også for kommisjonssalg fra leverandører som sitter på «død kapital» rundt om på sine lagre.

- Jeg mener det er et betydelig marked blant kunder som ønsker gode produkter til rimelige priser. Kanskje er det en hybel eller ei hytte som trenger nye armaturer, dusjer, toaletter, servanter eller baderomsmøbler? Det er mange som ikke er hundre prosent bevisst på at det skal være siste års design eller fargevalg. Jeg mener dette er bærekraft i praksis, sier Andresen videre.

- Det er mye overskuddsmateriale fra prosjekter i vår bransje, og det er viktig at verdier for millioner av kroner blir tatt vare på og blir brukt på en fornuftig måte. Leverandører kan levere overskuddsvarer til oss, som vi så selger på kommisjon. Da får leverandøren sitt oppgjør når vi har solgt varene. Dette er en ordning som jeg mener er god for alle parter. Det kommer også en del returvarer i forbindelse med netthandel.

- Alle kunder har returrett og da må vi finne en måte å omsette disse varene til andre kunder. Det kan være ulike årsaker til retur, alt fra fargesammensetninger til «feil» produktvalg. Dersom dette er bestillingsvarer blir det en utfordring for oss, og her kommer en Outlet-butikk til sin rett, mener Andresen.

Andresen har ikke fasiten på om Outlet-konseptet vil fungere for VVS-bransjen, men han er villig å satse i en prøveperiode på ett år, og har stor tro på at konseptet er kommet for å bli. 350 kvadratmeter står til disposisjon i Strømsveien 325, og Andresen håper lokalene vil bli godt utnyttet.

- Her er det ikke snakk om den store fortjenesten, men heller et viktig signal om at gode varer skal brukes og ikke kastes. Nå er det mange som har fokus på gjenbruk og bærekraft. Her har bransjen en vei å gå, og vi blir gjerne med på den veien, sier Andresen til slutt.

Foto: Odd Borgestrand

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår