Låneavtale i boks

 
Låneavtale i boksBildet: På en 73 mål stor tomt ved Flesland i Bergen skal LAB Entreprenør bygge nytt meieri for Tine.
Den nordiske investeringsbank og Tine SA har inngått en låneavtale på 400 millioner kroner med 12 års løpetid. Lånet skal finansiere byggingen av selskapets nye meieri i Bergen.

For å spare energi, vil spillvarme fra kjølemaskinen bli brukt i varmepumper. I situasjoner hvor varmen fra varmepumpene ikke er tilstrekkelig til å dekke behovene, vil fjernvarme basert på biobrensel bli brukt. 

Det nye 18 000 kvadratmeter store anlegget på Espehaugen i Bergen, vil romme produksjon, lagring og distribusjon av melk og juice. Total årlig produksjonskapasitet vil være 45 millioner liter. Planlagt driftsstart er i august 2019. Det nye anlegget vil erstatte det eksisterende Tine meieriet i Bergen, som snart vil bli for lite.

Tine estimerer en årlig energieffektivitetsgevinst på 5 GWH i det nye meieriet. Det tilsvarer en reduksjon i elektrisitetsforbruket på rundt 40 prosent. I tillegg vil et areal på 6 200 kvadratmeter av bygningens tak være dekket med solcellepaneler, noe som forventes å generere 0,567 GWh elektrisitet årlig. Investeringen forventes også å redusere Tines vannforbruk.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår