Lanserer AR til vanlige mobiltelefoner

 
Lanserer AR til vanlige mobiltelefonerBildet: Teknologien skal hjelpe byggearbeidere med å se en blanding av virkelighet og byggetegninger i 3D, basert på deres plassering, og hva de ser på
Med lanseringen av AR (Augmented Reality) i løsningen Dalux Field kan håndverkere nå for første gang se en blanding av virkelighet og digitale modeller fra helt vanlige mobiltelefoner.

- Virksomheten bak Nordens mest nedlastede bygge-app, Dalux, har nå lansert AR-teknologi som er kompatibel med Android i løsningen Dalux Field. Teknologien skal hjelpe byggearbeidere med å se en blanding av virkelighet og byggetegninger i 3D, basert på deres plassering, og hva de ser på, skriver Dalux i en pressemelding.

De første i Norge som har tatt løsningen i bruk er Digibygg-prosjektet på Gol, hvor Statsbygg, Rambøll og Mest Bygg har brukt AR via mobiltelefoner til visuell kollisjonskontroll, tekniske avklaringer og for å sikre levering av «As Built» 3D-modeller.

AR-løsningen som har vært brukt på Gol har tatt utgangspunkt i spesielle telefoner med innebygget 3D-scanner. Det er den samme teknologi som nå er tilgjengelig for alle håndverkere på vanlige mobiltelefoner.  Ingeniørene bak AR-teknologien hos Dalux tror på at muligheten for å bruke AR på vanlige mobiltelefoner kan være med på å spre bruken av AR raskt i markedet.

- Vi kan få adgang til 3D-modellen via mobiltelefonen og vise den til byggearbeidere avhengig av hvor de står. At vår teknologi kan brukes på alminnelige mobile enheter, gjør det langt lettere for byggebransjen å ta den til seg, da alle etter hvert har en smarttelefon eller tablet, og for eksempel alternativet HoloLens (en Microsoft-brille) er mye dyrere, sier Dalux medstifter Bent Dalgaard.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår