Lanserer ny byggautomasjonsløsning

 
Lanserer ny byggautomasjonsløsningIllustrasjonsbilde
En ny og åpen byggautomasjonsløsning er utviklet av PowerTech Engineering. Løsningen vil kunne spare brukere for mer enn 30 prosent i investerings- og vedlikeholdskostnader, hevdes det.

- Løsningen kan styre lys, persienner, varme, kjøling, klima, ventilasjonsanlegg, energisentraler osv. Den inkluderer også toppsystem og mobil tilgang. Kompatibilitet med andre nyere tredjepart systemer er sikret ved at plattformen har full støtte for siste versjon av BACnet/ IP, sier leder for utvikling i PowerTech Engineering Christian Lundheim og supportleder Torgeir Sundet i Wago Norge i en pressemelding.

For komplekse
Utviklingen av den nye byggautomasjonsløsningen startet i mai 2017. PowerTech har siden 2012 levert mange byggautomasjonssystemer.
– Når vi «shoppet» dem fra store internasjonale leverandører, var tilbakemeldingen fra byggherrer at de var for komplekse og lite brukervennlige. Vi savnet smarte og åpne løsninger for robuste anlegg, som IT-bransjen har levert i mange år med stor suksess. Vi mener store leverandører med enkle grep kunne fornyet sine byggautomasjonsløsninger. Men de færreste ville høre på våre argumenter, understreker han.

Lydhøre
– På forsommeren 2017 innledet PowerTech Engineering samarbeid med Wago Norge. De var lydhøre for våre problemstillinger og sammen har vi utviklet en åpen plattform for både nasjonale og internasjonale kunder, sier Lundheim.
– Sammen med Wago har vi investert betydelige midler og tid i utviklingen av konseptet. Wago Norge har bidratt med kompetanse på områdene engineering, support og prosjektledelse. Vi har fjernet tung proprietær programvare fra PC-ene, som benyttes til idriftsettelse. Her har vi flyttet alt over til et enkelt og åpent HTML5 basert grensesnitt for de leverandørene byggherrene vil slippe inn på sine anlegg, sier han.

Baserer seg på byggeklossprinsipp
PowerTech og Wago Norge arbeider med å gjøre løsningen like enkel å bruke som Facebook og Instragram.
– Den har en enkel konfigurasjon basert på et byggeklossprinsipp for flere like anlegg der funksjonaliteten etter hvert kan oppgraderes uten å programmere om anlegget, sier Lundheim.

All konfigurering skjer automatisk med hvilken som helst PC, Pad eller smarttelefon hvor flere brukere kan jobbe samtidig. Det er ingen krav til å ha riktig «prosjektfil» eller være bundet opp mot en enkelt leverandør for å utføre arbeid på anlegget. Med denne løsningen kan kunden bytte rammeavtaleleverandør uten å bytte ut hele anlegget, det vil forenkle anbudsprosessen. Den nye løsningen går ut på å fjerne barrierer, d.v.s. å tørre å åpne opp for fri konkurranse ved utvidelser av et anlegg.

- For PowerTech og Wago Norge er det krevende å dekke alle kostnadene for en slik løsning på egenhånd. Derfor har vi søkt og fått innvilget støtte fra Innovasjon Norge. Til nå har vi levert en fullskalaløsning som tar i bruk deler av konseptet til et offentlig næringsbygg i Oslo, sier Lundheim.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår