Lanserer nytt hurtigladesystem

 
Lanserer nytt hurtigladesystem
For at Norge skal nå sitt klimamål innen 2030, må vi finne drivstoff som kan erstatte fossile brensler. Regjeringen setter et arbeidsmål for utslippskutt i transportsektoren på 35-40 prosent. Dette gjøres hovedsakelig ved elektrifisering av bilparken og derfor er det svært viktig at antall ladere vokser fort.

For å gi gode forhold til de elektriske kjøretøyene er det behov for et velutviklet nettverk av ladestasjoner i både private og offentlige miljøer. ABB har forpliktet seg til å støtte utvidelsen av ladesystemer for elbiler som et av våre bidrag til det grønne skiftet. ABBs filosofi er å skape innovative, høyteknologiske og energieffektive løsninger som er skalerbare i takt med våre kunders behov.

Det nyeste innen ladere er våre 150-350 kW høyeffektslader for elbiler, Terra HP, som kan lade opp til 7 ganger raskere enn majoriteten av dagens utgaver.

Siden Terra HP kan lade både 400 volts og fremtidens 800 volts biler med full effekt er den ideell for rask lading, for eksempel langs hovedveier, ved trafikknutepunkt og på konvensjonelle bensinstasjoner.

Et hurtigladesystem består av to hoveddeler, minimum ett omformerkabinett og en eller flere ladestolper. Ett Terra HP omformerkabinett kan leverer 375 ampere (A) strøm og lade en 400 volts bil kontinuerlig med full kapasitet på 150 kW, og enda mer i perioder. Med tillegg av dynamisk likestrømdelingsteknologi kan to omformerkabinetter lade to elbiler samtidig med opptil 350 kW kraft og 500 A strøm. Det skjer mens den tilgjengelige kraften fra nettet og ladingen av bilene dynamisk optimaliseres. Terra HP er modulært oppbygget med full redundans slik at dersom en likeretter modul svikter så kan laderne konfigureres over nettet (OtA) til å operere med lavere effekt inntil likeretteren blir reparert.

Hurtigladesystemer fra ABB kan oppgraders og utvides til å gi høyere effekter etterhvert som bilene blir tilgjengelige.

ABB er ledende innen ladeinfrastruktur og har produkter for alle ladestandarder. ABB tilbyr standardladere og hurtigladere for de fleste applikasjoner i private og offentlige miljøer. Med ABB’s ladere kombineres maksimal brukersikkerhet med fleksibilitet og mange tilpasningsalternativer.

Alle ABB-ladere leveres med skytilkobling. Og åpne standarder som f. Eks OCPP (Open Charge Point Protocol). Dette gjør at kunder enkelt kan koble ladere til forskjellige programvare systemer som back-office, betalingsplattformer eller energistyring via Internett» ABB samarbeider med Microsoft Azure for levering av skytjenester.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår