Lanserer PlasmaMade Aircleaner

 
Lanserer PlasmaMade AircleanerBildet: - AirCleaner bruker den eksisterende luften i rommet og resirkulerer den slik at energi og varme ikke går tapt, sier Eskil Mediaa i MT Nordic AS, importør av AirCleaner
PlasmaMade lanserer nå en luftrenser som de mener kan forbedre inneklima, redusere smittefare og gjøre allergisesongen tålelig for en million nordmenn.

- AirCleaner fra PlasmaMade består av en rekke velkjente teknologier som brukes i bransjer der det stilles høye krav til ren luft, blant annet VVS, flyindustrien og helsevesen. Luftrenseren filtrerer luften, og forbedrer inneklima i rommet den er plassert i. AirCleaner bruker den eksisterende luften i rommet og resirkulerer den slik at energi og varme ikke går tapt, sier Eskil Mediaa i MT Nordic AS, importør av AirCleaner, i en pressemelding.

Kjernen i AirCleaner er et patentert PlasmaMade-filter som først og fremst ble utviklet som en luftrenser. Siden har det blitt kjent i markedet som et alternativ til kullfilter i kjøkkenventilasjon.

Les mer om teknologien her

Nederlandsk studie

- Verdens helseorganisasjon (WHO) sa nylig at aerosoler og luftsmitte kan være hovedårsaken til at covid-viruset spres. Nå viser en ny undersøkelse av kraftige luftrensere i kombinasjon med effektiv ventilering kan være med på å redusere mengden aerosoler i luften, og dermed smitterisikoen. En studie utført av Universitetet i Eindhoven har undersøkt effekten luftrensere har på å fjerne aerosoler i et treningssenter i Eindhoven. Rundt 150 sensorer målte nøyaktig hvor mange aerosoler som var i luften, og hvordan luftrenserne påvirket inneklimaet, sier Mediaa.

Renser 400 kubikkmeter luft i timen

- Treningssenteret studien ble gjennomført i har et kraftig ventilasjonssystem som skifter ut all luften mer enn to ganger i timen. Det fjerner imidlertid ikke aerosoler, og etter 30 minutters trening var konsentrasjonen av aerosoler økt betraktelig. Forskerne brukte PlasmaMade Aircleaner for å se hvordan det påvirker aerosolkonsentrasjonen. Luftrenseren kan rense 400 kubikkmeter luft i timen, og fjernet opptil 80-90 prosent av alle aerosoler på én syklus, med et effektnivå på 1228 CADR (Clean Air Delivery Rate), heter det videre i pressemeldingen.

Fortsatt pollen og svevestøv

PlasmaMade Aircleaner baserer seg på nederlandsk teknologi, og trenger ikke ekstern lufttilførsel for å forbedre inneklimaet. Luftrenseren suger luft gjennom bunnen og fjerner forurenset luft og aerosoler før ren luft blåser ut fra toppen. 
– Selv om vi nå forhåpentligvis ser starten på slutten av pandemien her til lands, betyr ikke det at problemet med aerosoler forsvinner av den grunn. Pollen og svevestøv vil fortsatt påvirke livskvaliteten til nordmenn over hele landet. En god luftrenser kan gjøre luftkvaliteten mye bedre for over en million nordmenn som sliter med allergier, sier Eskil Mediaa.

 Bildet: Veterinær Håkon Ernst Øverland har investert i AirCleaner i sin klinikk på Slemmestad i Asker.

Bedre luft og mindre lukt

Mediaa peker på at flere studier viser hvordan aerosoler spres i dårlig ventilerte rom. Klasserom, venteværelser, kontorer, restauranter og frisører er gode eksempler på steder hvor luften kan bli stillestående og konsentrasjonen av aerosoler og andre partikler høy. 
Veterinær Håkon Ernst Øverland har investert i AirCleaner i sin klinikk på Slemmestad i Asker. 
– Særlig det ene kontoret har vært preget av relativt dårlig ventilasjon og tidvis stram lukt. Kombinert med faren for smitte hadde vi flere gode grunner til å kjøpe inn en luftrenser. Luften virker renere og det er mindre lukt i lokalet. Mange dyr og mennesker er innom klinikken hver dag, noe som fører til mye partikler og aerosoler som ligger igjen i luften, sier Øverland avslutningsvis i pressemeldingen fra MT Nordic AS.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår