Lanserer rekordstore dobbeltveggede PP-rør

 
Lanserer rekordstore dobbeltveggede PP-rørBildet: Fra legging av Pragma Infra rør. Foto: Pipelife
Pipelife kan nå tilby dobbeltveggede PP-rør med nominell innvendig diameter (DN/ID) 1200 og 1400 mm, med kvalitetsmerket Nordic Poly Mark.

Nå håper Pipelife at Europas største rør av denne typen, produsert ved fabrikken i Surnadal, skal bli en slager på de mange infrastrukturanleggene rundt om i Norge, og i utlandet

- Et våtere, varmere og villere klima skaper stadig større utfordringer når det gjelder å kontrollere økte overvannsmengder, senest demonstrert her hjemme i vår. Rørleverandøren Pipelife Norge har tatt konsekvensene av dette og kan nå altså endelig lansere Europas største dobbeltvegget PP (polypropylen) plastrør med integrert muffe, med et komplett dele-program i dimensjonene DN/ID 1200 og 1400 mm, skriver Pipelife i en pressemelding.

Produktsjef Bård Moen innrømmer at det har vært et krevende arbeid å utvikle rør som tilfredsstiller kundenes krav til både funksjonalitet, brukervennlighet og de strenge kvalitetskravene i Nordic Poly Mark.

Krevende innovasjonsprosjekt
– Dette har vært et utfordrende og langvarig innovasjonsprosjekt for både utviklingsavdelinga og produksjonen vår, men nå har vi altså klart det som ingen har lyktes med før, nemlig å lage et stort PPDV-rør med integrert muffe og som møter alle kravene i Europas strengeste rør-standarder. Derfor er vi nå først og fremst veldig fornøyde med og forventningsfulle til det å kunne tilby produktene til entreprenører, vegbyggere, kommuner og andre av våre kunder, som også har ventet tålmodig på denne milepælen, sier Moen, som tidligere har hatt PP DV-rør opp til ID 1000 mm i sin portefølje.

Overgang fra betongrør
Det vil være behov for de nye Pragma Infra-rørene både, som stikkrenner gjennom veg og andre steder der store mengder overvann skal håndteres. Pipelifes salgssjef på VA, Ragnar Holth, melder om stor interesse for Pragma Infra, spesielt fra entreprenørene på de store vegprosjektene.
– Vi står jo bare i startgropa av en rekordaktivitet når det gjelder nye, store veg- og baneanlegg i Norge de kommende tiårene, og vi ser for oss at de store Pragma Infra-rørene vil kunne forsterke overgangen fra de tradisjonelle betongrørene, til denne nye generasjonen av lette, store og robuste plastrørsystemer, sier Holth.
- Frakt av så store rør til resten av Europa er naturligvis en utfordring, men fra havna i Surnadal kan vi på store prosjekter frakte med båt, noe som også gir en miljøgevinst sammenligna med biltransport, sier salgs- og markedsdirektør Trond Skogseth avslutningsvis i pressemeldingen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår