Lanserer Toshiba Shorai

 
Lanserer Toshiba Shorai
Høy varmeeffekt, god årsvarmefaktor og brukervennlige knapper som gjør det enkelt å utnytte varmepumpen optimalt.

- Toshibas nye luft-til-luft-varmepumpe hører hjemme i mellomsegmentet for nordiske modeller, men har både komponenter og funksjoner fra øverste hylle. Shorai har fått med overraskende mye fra topp-modellen Daisekai 9. For eksempel den ganske dyre kompressoren som gir varmepumpen veldig fin drift, poengterer Joachim Kobbeltvedt.

Han er salgsansvarlig for luft-til-luft-varmepumper hos importør ABK, som har samarbeidet tett med Toshiba om utviklingen av Shorai.
– Det gir oss de kvalitetene vi ønsker på produktene, forteller Kobbeltvedt. Et eksempel er lengre rør på innedelen, slik at det blir enklere for installatøren å komme seg gjennom tykke norske vegger. Et annet er en peis-funksjon på fjernkontrollen for effektiv drift når man fyrer i peis eller ovn.

Høy effekt og ytelse ned til – 25 °C
God effekt også ved lave temperaturer er viktig i det norske markedet. Shorai kommer i to effektstørrelser; 25 og 35.
• Begge har energikarakter A++ og SCOP (årsvarmefaktor) på 4,6
• Avgitt effekt for 25-modellen er

  • o 3,0 kW ved – 15 °C,
  • o 2,2 kW ved -25°C

• Avgitt effekt for 35-modellen er

  • o 3,6 kW ved – 15 °C,
  • o 2,6 kW ved -25°C

– Selv ved – 25 °C produserer begge modellene nesten dobbelt så mye varme som hva de bruker i strøm, opplyser Kobbeltvedt.

Ett trykk for smarte funksjoner
Den norske importøren har også bidratt til å gjøre Toshiba-varmepumpene mer brukervennlige. Varmepumpen har fått flere funksjoner som forenkler hverdagen for brukeren – og ofte også for installatøren:

• Preset lagrer ønskede innstillinger, for eksempel 22 °C og varmedrift. En bruker som roter seg bort, kommer raskt tilbake til riktige innstillinger med ett trykk. Det kan spare installatøren for en tur ut til opprådde kunder

• Ferie-modus gjør det enkelt å stille ned temperaturen for den som reiser bort i lengre perioder: Et trykk stiller varmepumpen automatisk til 8°C. (Det er mulig å stille temperaturen mellom 5 og 13 °C). Dette er en super mulighet også for hytter.

• Avrim nå er nyttig under ekstreme værforhold hvor standard avriming ikke er nok. Dette kan også være praktisk når installatøren skal gjøre service.

• Peis-funksjonen gjør det enkelt å unngå sløsing når du fyrer med ved i peis eller ovn. Viften i innedelen sprer varmen uten at varmepumpen varmer eller kjøler samtidig.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår