Lanserer viftevalgprogrammet FanScout

Publisert: 6 Nov 2017
At man velger den beste viften for en bestemt applikasjon er avgjørende for en vifteløsnings effektivitet og ytelse. Er ikke en vifte sterk nok, kommer den ikke til å gi den ønskede luftmengden. Om den er overdimensjonert, kommer viften til å bruke unødig mye energi. For å forenkle valget og gjøre det mulig å hurtig finne rett vifte har ebm-papst utviklet viftevalgprogrammet FanScout.
- FanScout gir entreprenører, konsulenter, installatører og mange andre et effektivt verktøy i planleggingsarbeidet. Tiden som ellers kreves for å velge rett vifte blir betydelig kortere samtidig som det blir mye enklere å finne optimale vifteløsninger, melder ebm-papst.
- Datasenter er et eksempel på applikasjonsområder der det er viktig å gjøre rett viftevalg. Anledningen er at kjøleanlegg i datasentre kan stå for så mye som 37% av den totale energikostnaden. Det er derfor absolutt nødvendig at vifter som drives parallelt i såkalte viftevegger, alla ebm-papst konseptet FanGrids, har en optimalt tilpasset design i forhold til applikasjonskravene. En viftevegg med flere mindre vifter har store fordeler, sammenlignet med vifteløsninger som bare består av en stor vifte. Luftstrømmen gjennom varmeveksler og filter blir jevnere og mer effektiv. Dessuten krever en viftevegg ofte mindre plass noe som gir lavere installasjonskostnader.
- Det er for å eliminere de negative konsekvensene av det å benytte uegnede vifter som har fått ebm-papst til å utvikle FanScout. Med dette programmet går det raskt å finne den perfekte viften, eller viftene, til en gitt applikasjon. Programvaren tar hensyn til opptil fem ulike driftspunkt og bearbeider virkelige oppmålte verdier. Forskjellen mellom beregnede driftsdata og faktiske målte verdier etter avsluttet installasjon er så liten at sertifiseringsorganet TÜV SÜD (tysk) har gitt programmet høyeste mulige nøyaktighetsklassifisering. Det innebærer at programmets brukere får absolutt pålitelige og svært nøyaktige verdier. Programmet måler ikke bare ytelser hos den individuelle viftekomponent, men vurderer også et viftesystem som helhet med viftehjul, EC-motorer og integrert kontrollelektronikk.
- Når FanScout benyttes for å designe en viftevegg reduseres først antallet potensielle passende vifter til en oversiktlig sammenstilling av ulike alternativ. Så kan man med hjelp av programvaren gå videre og gjøre et mer begrenset utvalg. Opptil fem ulike arbeidspunk kan angis. Driftstidene for hver og en av disse driftspunktene kan presenteres for et år, og resultatet benyttes siden som grunnlag for mer nøyaktige beregninger og analyser. Metoden gir en meget pålitelig indikasjon på årlig energiforbruk og forventede driftskostnader. Med hjelp av FanScout får man en betydelig høyere nøyaktighet jamført med tradisjonelle metoder for å velge passende vifter.
- Viftevegger som installeres i klimaanlegg og ventilasjonssystemer er vanligvis utformet med et visst nivå av redundans for å sikre at den nødvendige mengden luft alltid kan leveres til en bygning/applikasjon. Denne parameteren i programmet angir hvor mange vifter som kan stanses, uten at det finnes en risiko for at luftmengden faller under ønsket verdi. To viktige aspekter må vurderes i sammenheng med dette. For det første må kapasiteten hos de gjenværende viftene være tilstrekkelig for at de skal kunne kompensere for den luftmengden som ikke leveres av viften(e) som ikke er i drift. For det andre må det også være mulig å få tilstrekkelig kompensasjon for en eventuelt bakoverrettet luftstrøm gjennom viften(e).
- FanScout viser data for applikasjoner både med og uten en bakoverrettet luftstrøm. Den plassen som finnes tilgjengelig for installasjonen av en viftevegg kan også angis i programmet. Dette alternativet er særskilt nyttig om installasjonsrommet for viftene er begrenset ettersom funksjonen tar hensyn til de trykktap som oppstår om viftene er plassert for nære vegg eller andre vifter. Et ytterligere alternativ gjør det mulig å begrense antallet vifter som kan oppfylle applikasjonskravene, og også det totale antall vifter som kan inngå i en viftevegg.
- Programmet FanScout beregner alle mulige FanGrid-kombinasjoner ut i fra de parametere som angis og presenterer de i rangordning og tabellform ut i fra deres energieffektivitet. Foruten energiforbruk gis informasjon om bl.a. den anbefalte viftetypen, antall vifter som arbeider parallelt, luftmengde og turtall. Programmet gir også et tydelig bilde av forskjellen mellom de valgte viftenes hastighet og den nominelle hastigheten, og man får på dette viset et mål på «reservekapasiteten» for det valgte alternativet. Luftmengdekapasitet, energiforbruk og virkningsgrad presenteres grafisk for hver tenkbar viftekombinasjon.
- De angitte driftspunktene angis også grafisk og dessuten gir FanScout informasjon om lydnivåene for de ulike viftekombinasjoner. Funksjonen viser lydnivået, enten på innløps- eller utløps-siden, ved hvert spesifisert driftspunkt. Denne funksjonen er særlig nyttig om en viftevegg skal benyttes i lydfølsomme miljøer som kontorer og boligområder. FanScout har også en funksjon som gjør det mulig å studere livssykluskostnader for ulike viftealternativ med hensyn til energiforbruket, driftstider og el-kostnader.
- Om også kostnadene for innkjøp, installasjon og service registreres inn i programmet, vises den totale livssykluskostnaden for en viftevegg. FanScout forenkler dermed jobben med å gjøre realistiske kostnadsberegninger og ta fram et pålitelig grunnlag for en investeringsbeslutning, melder ebm-papst.
-
Mats Johansson blir ny konsernsjef i Assemblin
Mats Johansson tilltrer som ny konsernsjef i Assemblin i mai 2018.
-
Marianne Røiseland erstatter Tor Bache
Styret i Rørentreprenørene Norge har i dag besluttet å ansette Marianne Røiseland som ny administrerende direktør i Rørentreprenørene Norge etter Tor Backe.
-
Verdenspatent på nytt solpanel
Etter ti års arbeid og enorme investeringer har arkitekt Finn Sandmæl et produkt han mener skal revolusjonere verden. Han har tatt verdenspatent på hybridsol takstein og foldout panel. Produkter som er langt billigere enn dagens solpaneler, og som ette...
-
ACCIONA arrangerer innovasjonskonkurranse
ACCIONA lanserer den andre runden av i'mnovation, en akselerator for infrastruktur og fornybar energi for oppstartsbedrifter.
-
Burdal blir Xylem-sjef
Xylem Water Solutions Norge AS har ansatt Arne Håkon Burdal (50 år) som administrerende direktør, og tiltrer 18. juni.
-
Tre direktører klar for Hallingtreff 2019
Norsk VA-bransje kan ikke lenger leve med feil på nyanlegg, et ledningsnett som lekker og mangel på formell utdannelse i en rekke viktige arbeidsoppgaver knyttet til en viktig del av norsk infrastruktur. Derfor har arrangørene av Hallingtreff 2019 satt...
-
Inviterer til kåring av Norges hyggeligste håndverker
Håndverkerbransjen inviterer til å dele sine gode håndverkeropplevelser og kåre Norges hyggeligste håndverker. Kvaliteter som vil telle med er serviceinnstilling, punktlighet, kvalitet på arbeidet, godt humør, positiv innstilling og vilje til å gi det...
-
Klimapris til Energiverket – andre år på rad
Enova kårer østlandsbedriften Energiverket til årets Enovatilskudd-bedrift for andre år på rad. Prisen fra Enova går til den bedriften som gjør mest for å fremmeenergi- og klimatiltak i norske hjem.
-
Utrolige 434 509 på messebesøk i Milano
434 509 deltakere fra 188 forskjellige land i løpet av seks dager. Det er de nesten utrolige tallene fra arrangørene av Salone del Mobile i Milano.
-
En bauta i norsk VA har tatt farvel
Arve Hansen døde natt til torsdag 19.april på Drammen helsehus etter lang tids sykdom. -Arve gikk bort så alt for tidlig, bare 64 år gammel. Likevel er det få som har utrettet så mye for synliggjøring og kompetanseheving innen VA faget i Skandinavia, ...
-
Daikin Flash Streamer dreper virus
Daikin tar problematikken rundt økende luftforurensning meget seriøst, og har gjennom en årrekke solgt markedsledende luftrensere til hjemmebruk. En av teknologiene som Daikin har utviklet er den unike Flash Streameren.
-
Lanserer ny serie CDF avfuktere
Dantherm lanserer sin nye generasjon CDF avfuktere som leveres i tre størrelser, CDF 40, CDF 50 og CDF 70.
-
Tar fagprøven under Yrkes VM
Olve Lyngstad Skjerve fra Trondheim Kulde har fått godkjent konkurransen i Yrkes VM 2017 i Abu Dhabi, som fagprøve av Sør-Trøndelag Fylkeskommune.
-
Rehabiliterer rådhuset på Gjøvik
GK skal levere ventilasjon og rør til rehabiliteringen av Gjøvik rådhus.
-
Tips for ettermontering av balansert ventilasjon
Hva kan boligeier akseptere av synlige innkassinger og rør? Det er nøkkelspørsmålet når balansert ventilasjon skal inn i eksisterende boliger.
-
Bosch lanserer desentral ventilasjon
Bosch Vent 2000 D er et ventilasjonssystem med mange muligheter. Den er helt uten kanaler, passer for nybygg eller renovering av boliger. Bosch Vent 2000 D er enkel å vedlikeholde og har en meget effektiv varmegjenvinning
Messeguiden
-
Milano venter storinnrykk igjen
17.-22. april er det igjen klart for Salone del Mobile i Milano. 2016 ble en gedigen publikumssuksess. De offisielle besøkstallene for den populære interiør- og designmessa i 2016 endte på 372.151 besøkende. -
VVS-dagene 2018
VVS-dagene er Skandinavias største fagmesse innen VVS-teknikk og arrangeres i regi av VVS-foreningen på Norges Varemesse i Lillestrøm. VVS-dagene 2016 satte besøksrekord med over 11.000 besøkende og 200 utstillere! -
Eliaden 2018
Eliaden er en av Norges største fagmesser og arrangeres 29. - 31. mai - 2018 på Norges Varemesse. -
Datoer er satt for VA Tour Norge 2018
VA Tour Norge arrangeres for første gang på fire steder i mars 2018. Nå er datoene bekreftet, og det er også klart at rundt 20 bedrifter kommer til å delta. -
NORDBYGG 2018
Nordbygg er en av Nordens viktigste byggmesser og avholdes hvert andre år i Stockholm. Nordbygg gir inspirasjon til rådgivere, prosjekterende og produsenter i byggeindustrien. Den 10. til 13. april 2018 -
Chillventa
Innovation & trends from the energy efficiency – heat pumps – refrigeration sector in Nuremberg from 16 - 18 October 2018.
Aktuelle prosjekter
-
Bygger folkebad og helsesenter
AKTUELLE PROSJEKTER: Orkdal kommune skal bygge nytt folkehelsesenter i Orkanger. Prislappen blir på rundt 310 millioner kroner. Trolig blir det byggestart allerede denne våren. -
Bygger ny skole og barnehage
AKTUELLE PROSJEKTER: Vågan kommune skal bygge ny barnehage og skole i Kabelvåg i tilknytning til dagens ungdomsskole. Prosjektets kostnader er på totalt 166 millioner kroner, hvorav 30 millioner kroner er til barnehagen. Den nye skolen skal stå klar i 2019. Anbudsfristen for hovedentreprenør er 27. april. -
Skal bygge bade- og kulturhus
AKTUELLE PROSJEKTER: I Aukra kommune er prosessen i full gang med planene for et nytt kulturhus og basseng. Går alt etter planen skal kommunens nye storstue stå ferdig i 2021. -
Fikk svømmehall-kontrakt
AKTUELLE PROSJEKTER: Sandnes Eiendomsselskapet KF har valgt hovedentreprenør for byggingen av nye Iglemyr Svømmehall. Det var Byggmester Sagen AS som vant anbudskonkurransen. De er allerede i gang på byggeplassen. -
Har inngått energisparekontrakt
AKTUELLE PROSJEKTER: Eid kommune har inngått en energisparekontrakt for 12 av sine bygg. Byggene omfatter totalt nesten 23.000 kvadratmeter. Etter anbudsrunden valgte kommunen å inngå kontrakt med AF Energi & Miljøteknikk AS. -
Skal bygge innovasjonssenter i Oppdal
AKTUELLE PROSJEKTER: Nå skal det investeres store penger i et innovasjonssenter i Oppdal. Planene omfatter et 6500 kvadratmeter stort bygg og totalt kan investeringen bli på 130 millioner kroner. Innovasjonssenteret vil gi arbeid til mellom 80 og 100 personer. -
Rammeavtale til 60 millioner kroner
AKTUELLE PROSJEKTER: Undervisningsbygg i Oslo skal inngå rammeavtaler for rørleggertjenester for de to neste årene. Avtalene har en estimert verdi på cirka 60 millioner kroner. -
To skoler blir til en i Nittedal
AKTUELLE PROSJEKTER: Nittedal kommune skal bygge ny barneskole, idrettshall og svømmehall på Elvetangen i Hakadal. Den nye skolen skal erstatte to eksisterende skolert. Et prosjekt som inkludert flomvoll og nytt veikryss vil koste over en halv milliard kroner. -
NTNU får nybygg på 18500 kvadratmeter
AKTUELLE PROSJEKTER: Ved NTNU i Trondheim skal det bygges et nytt universitetsbygg på 18.000 kvadratmeter. I bygget skal det integrerres et idrettsbygg på 5000 kvadratmeter. -
Museumsbygg til 120 millioner kroner
AKTUELLE PROSJEKTER: Dersom alt går etter planen vil byggingen av «nytt» hurtigrutemuseum starte i august. Et spektakulært signalbygg som skal sørge for at hurtigruteskipet M/S Finnmarken blir bygd inn. Kostnadene er beregnet til cirka 120 millioner kroner. -
Slik blir Grandkvartalet i Larvik
AKTUELLE PROSJEKTER: I løpet av året starter utbyggingen av Grandkvartalet i Larvik. Et prosjekt som skal bidra til at Larvik blir en mer attraktiv by for både innbyggere og tilreisende, sommer som vinter. Et prosjekt som inneholder både boliger, utvidelse av Grand Hotel, moderne møtesenter, kontorer, butikker og grønne byrom. -
Toppåsen gjenoppbygges
AKTUELLE PROSJEKTER: Bare dager før sommeravslutningen i fjor ble Toppåsen skole i Oslo rammet av brann. Nå skal den delen av skolen som ble ødelagt av flammene bygges opp igjen. Prosjektet ligger nå ute på anbud. -
Modum har inngått energisparekontrakt
AKTUELLE PROSJEKTER: Modum kommune satser på energieffektivisering, og har etter en anbudskonkurranse nå inngått en energisparekontrakt med entreprenøren AF Energi & Miljøteknikk AS. -
Skole får jordvarmesentral
AKTUELLE PROSJEKTER: Røyken kommune har vedtatt bygging av jordvarmesentral ved Spikkestad barneskole. Det antas at byggingen starter i mai. -
Skal oppgradere 81 bad og kjøkken
AKTUELLE PROSJEKTER: Bergen kommune har opprettet en tilbudskonkurranse for oppgradering av 81 bad og kjøkken. Arbeidet skal i gang i løpet av våren. -
Skal fornye 3000 meter med rør
AKTUELLE PROSJEKTER: Om ikke lenge skal Trondheim kommune i gang med rørfornying av 3000 meter med avløpsrør. De har valgt å benytte seg av gravefrie metoder.
Bransjekommentar
-
- Vannsenter kan bli pengemaskin
- Realiseringen av et kompetansesenter for vann ved NMBU vil koste staten 20 millioner. Det kan bli en av de mest lønnsomme forskningsinvesteringene på mange tiår. -
Luftige nyttårsforsetter
- Vi vet fortsatt ikke nok om hvilket klima vi egentlig skal etterstrebe innendørs. Det er et klart behov for mer forskning knyttet til sammenhengen mellom inneklimaet og vår helse. -
Fyr ikke for kråkene!
I følge en ny studie finansiert av blant andre Statnett, bør nordmenn «ikke slå av varmeovnene,» men heller la panelovnene dure og gå natten gjennom. Det bidrar nemlig til redusert effektbelastning for strømnettet. Studien er et skoleeksempel på hvordan feil premisser fører til feil konklusjon. -
Nei til pølsefest – JA til kompetanse
- Vi ser en betydelig større nytteverdi, ved å samarbeide med grossistene og installatørene gjennom kurs. Derfor takker vi nei til pølsefest, og ønsker et sterkere og tydeligere fokus på økt og fornyet kunnskap. -
- Her kommer den urbane energien
- Fjernvarmen har et imageproblem. Ikke er den fjern og ikke er den bare varm. Den er lokal og leverer også kjøling. Derfor har vi gitt den et nytt navn: Urban Energi. -
Fremtiden er elektrisk – men ikke bare
Klimaminister Vidar Helgesen vil gjerne ha vannbårne oppvarmingsløsninger for å avlaste kraftnettet i den storstilte elektrifiseringen Norge står foran. Det kan gi milliardbesparelser. Men regjeringen hans legger opp til det motsatte. -
Kjøling stiller krav til ettersyn og vedlikehold
Kjøling har en stor betydning for energibruken i bygget ditt, og det er viktig at alt fungerer som det skal. Hvilken type kjøleanlegg du har installert bestemmer hvilke krav som stilles til ettersyn og vedlikehold. -
Lurt å kontraktsfeste Våtromsnormen?
Er det konstruksjonsfagene murer og tømrer eller er det de tekniske entreprenørene elektriker eller rørlegger som kan bygge våtrom - eller kanskje maleren er best? De er jo gode på belegg og tettesjikt, kanskje det viktigste elementet på hele våtrommet. -
Smarte bygg og internet of things (IoT)
Hva er smarte bygg og hvor viktige er de for energibevisste bedrifter? Er det bare sensorer som skal til for å gjøre en installasjon intelligent? -
Klimaendring innendørs?
De fleste er enige om at det har skjedd noe med klimaet utendørs. Men hva med inneklimaet? -
Brannsikring av ventilasjonsanlegg
«Et system blir ikke bedre enn det svakeste ledd». -
Stolt av å delta på spleiselaget?
Norge har i år blitt kåret til verdens lykkeligste land og ligger også høyt på statistikken over høy levestandard og gode levekår. Kan noe av forklaringen være vårt velutviklede velferdssystem, når vi til tross for høye levekostnader er så lykkelige her i landet. Og gjør vi nok for å ta vare på velferden? -
Har vi glemt at vi bygger for å bo?
Endringene som foreslås i TEK 17 viser at myndighetene har liten forståelse for at det handler om å bo - ikke bare om å bygge. -
Avløpsvann: Alkymi anno 2017
En kryptisk overskrift kan bli mer forståelig hvis du tar deg tid til å lese denne kronikken. Samtidig kan du kanskje lære noe nytt om vårt felles avløpsvann? -
Fryktbasert regelverk?
Arvid Aalen fra Geberit tar i en bransjekommentar i VVS aktuelt til orde for at dagens regelverk om vannskadesikkerhet er basert på frykt for vannskader. Han mener også at fokuset på lekkasjestoppere har blitt en sovepute for aktørene i bransjen. I Rørentreprenørene Norge har vi internt diskutert denne problemstillingen etter Aalens utspill.
-
– Et fryktbasert regelverk
Geberits seniorkonsulent, Arvid Aalen, mener dagens regelverk for vannskadesikkerhet er basert på frykt, noe som i ytterste konsekvens fører til usikkerhet rundt produktene og dårlig rørleggerhåndverk. Han tror fraværet av en fri og åpen debatt rundt sanitærteknikk, kan være ødeleggende for produktutvikling, og et hinder for innovasjon.
Kurs og Seminarer
-
Holder seminar om lyd og brannproblematikk
Øk din kunnskap om lyd og brannproblematikk i boliger, leilighetsbygg og bygninger. Geberit inviterer til seminar om problematikken rundt lyd- og brann i avløpsinstallasjoner, denne gang på Skjetten rett utenfor Oslo. -
Ny fagkonferanse for VA-bransjen
AVK Norge AS har gått sammen med Vestfold Plastindustri (VPI) og inviterer til en større fagkonferanse for vann- og avløpsbransjen. -
Nordisk fokus på drikkevann i Oslo
Norsk Vann er vertskap for den nordiske drikkevannskonferansen som holdes hvert andre år i de nordiske landene, og denne gang er det 11.gang konferansen arrangeres. Oslo er vertsby 11.-13.juni. -
TROX Auranor ruller ut på veien
Den 16. april ruller en fullastet messetrailer ut fra TROX Auranors hovedkontor i Brandbu, og første stopp på det Skandinaviske Roadshowet er i Fredrikstad -
Studietur til München og omegn
Fra 16.-19. april arrangerer Norsk-Tysk Handelskammer i samarbeid med det tyske nærings- og energidepartementet en studiereise om solenergi til Tyskland. Temaer for reisen er solenergi for private, offentlige og næringsbygg samt innovative produkter og systemløsninger med fokus på bruk av solenergi. -
Hvem vinner nye varmepumpepriser?
Med en ny klasse er finaleheatet for årets varmepumpepriser større enn noensinne. Et smoltanlegg, et meieri og en energisentral, basert på kloakk, kjemper om prisen for større varmepumpeanlegg. -
Driftskonferansen 2018
DRIFTSKONFRANSEN er Norges største konferanse om forvaltning, drift og vedlikehold og arrangeres av VVS-foreningen i samarbeid med bladet Byggdrifteren. -
Nå slippes hele seminarprogrammet for VA Tour Norge
Seminarene, som blant annet fokuserer på det svært aktuelle temaet DIGITALISERING, inneholder viktige emner, som hvordan man kan få tilgang til sine data når man jobber på feltet, hvordan man kvalitetssikrer nye anlegg og hvordan man finner en totalløsning for VA-design med ulike digitale verktøy. -
Her blir det mye rør
Messen «Tube» arrangeres 16 – 20 april i Düsseldorf i Tyskland, og samler nær 40 000 fagfolk fra over 100 land. -
Riktig væskekvalitet i lukkede væskebårne anlegg
VVS-foreningen inviterer til heldags-kurs i 13 byer i Norge, for å sette fokus på riktig væskekvalitet i lukkede væskebårne energianlegg. Det er på tide at vi også ser nærmere på hvordan vi i bransjen best kan finne en felles standard som kan gjøre oss entydige og samlet. Med oss som foredragsholder har vi Van Ha Doan, Cand. Scient kjemi og daglig leder i Kompa AS -
Systematisk ferdigstillelse blir tema
Byggherrene ser stor gevinst i systematisk ferdigstillelse. Temaet blir belyst på Solstrandkonferansen 2018, hvor det fortsatt er ledige plasser. -
Radonkurs 2018
Kursoversikt radon -
Fukt, forskning og forsikring på Nasjonalt fuktseminar
Det blir nasjonalt fuktseminar i 2018 også! Viktige tema denne gang blir juridiske forhold rundt skadesanering, informasjonsflyt ved boligsalg, og fukt i byggeprosess. -
Solstrandkonferansen 2018
Den 15.-16. februar er det igjen duket for Solstrandkonferansen. Konferansen blir tradisjonen tro avholdt på idylliske Solstrand Hotell & Bad utenfor Bergen og arrangeres av VVS-foreningen i samarbeid med fagbladet NORSK VVS. -
Nå kan du melde deg på Hallingtreff 2018
Nå er påmeldingen til Hallingtreff 2018 åpnet. 10-12.januar er det satt av totalt 250 plasser på Vestlia Resort på Geilo for de som ønsker å være med på dette populære treffet for vann- og avløpsbransjen. -
Legionellakurs 2018
Produktnyheter
-
Oppdaterer Aquarea Smart Cloud
Panasonic oppdaterer sin Aquarea Smart Cloud-plattform og gir varme- og kjølespesialister mulighet til å gjennomføre service og vedlikehold uten å være i nærheten av installasjonen. -
Lanserer Arjonsmart
Armaturjonsson lanserer Arjonsmart, som både kan styre gulvvarmen (arjonfloor), radiator, panelovner, overvåke dører og vinduer, styre lys og andre elektriske enheter som kaffetrakter, strykejern osv. -
Lanserer AquaForce 30XB skruekjøler
Carrier kunngjør lanseringen av sine nye AquaForce 30XB og 30XBP kjølere – en videreutvikling av 30XA-serien. -
Tilbyr makroer for bygningsautomatisering
Masterdata for et prosjekt er som olje i maskineriet. Med de går prosessen lettere - ganske enkelt bedre. Brukere sparer mye tid når de kan bruke fullstendige makroer, og ikke må lage dem fra scratch. -
Kontrollerer varme- og kjøleløsningen via app
En ny app fra Panasonic gjør det raskt og enkelt å kontrollere varme- og kjøleløsninger for driftsansvarlig eller installatør. -
Lanserer Silhouet
Damixa introduserer Silhouet - et nytt utvalg av kraner og dusj for det moderne hjemmet. Serien er designet av den danske designduoen Halskov & Dalsgaard, som med Silhouet fortsetter Damixas tradisjon med kraner i dansk design og kvalitet. -
Lanserer Honeywell Lyric
Lyric er en ny produktserie med smarte Wi-Fi produkter fra Honeywell. De første produktene er på vei ut i markedet i disse dager og flere spennende produkter lanseres fortløpende. -
Nyheter fra Svedbergs Bad
Året har knapt begynt før det er på tide med spennende nyheter fra baderomsfirmaet i det lille samfunnet Dalstorp i Västergötland. Svedbergs går bredt ut og viser at design og funksjonalitet kan hånd i hånd. Blant nyhetene er DK, et fleksibelt skuffesystem, Ritual dusj-serien og flere håndkletørkere. -
Lanserer ny syrefast pumpe serie
E.M.S. Teknikk lanserer en serie syrefaste Normpumper CMS for krevende arbeidsoppgaver, en type pumper som vanligvis ikke forbindes med rask leveranse! Pumpene som lagerføres i Tønsberg tilbyr ett temperaturområde på -10°C-+120°C, er konstruert i henhold til EN 733 standard og leveres i syrefast AISI 316. -
Den komplette silikonen
XealPro fra Relekta er en ny generasjon miljøvennlig og universal fugemasse som dekker de aller fleste behov der silikon brukes. -
Macro Design lanserer Aura
Nå utvider Macro Design sitt produktsortiment med baderomsserien Aura. -
Varmepumpenyhet fra NIBE
Nye modeller i NIBE F2040 og AMS10-serien egner seg spesielt for nye eneboliger, middels til godt isolerte boliger og næringsbygg med lavt energibehov. -
Ny forhandler av Blåkläder
Relekta er fra 2018 blitt forhandler av Blåkläder arbeidstøy. «Vi vil tilby et bredt spekter av produkter fra Blåkläder som vil dekke alle behov for arbeidstøy», sier kategoriansvarlig Geir Kristoffersen i Relekta. -
Ny stråleteknologi fra AXOR
De nye AXOR hodedusjene gjør seg bemerket med den helt nye stråleteknologien PowderRain. -
Oppgraderer Aquarea Mono-Bloc
Panasonic har oppdatert H-generasjonen av Aquarea Mono-Bloc serien. Disse luft-vann varmepumpene kommer nå i tre nye modeller på 5kW, 7kW og 9kW. -
Nye 18-volts støvsugere fra Bosch
Bosch utvider sitt 18-voltssystem med to batteridrevne støvsugere: våt-/tørrsugeren GAS 18V-10 L Professional og tørrsugeren GAS 18V-1 Professio-nal.
Nyttekjøretøy
-
Fleksibel lastesikring for varierende lastestørrelser
Hvert år, og særlig på glatte veier om vinteren, skjer det ulykker der last har vært for dårlig sikret. -
Lanserer nytt hurtigladesystem
For at Norge skal nå sitt klimamål innen 2030, må vi finne drivstoff som kan erstatte fossile brensler. Regjeringen setter et arbeidsmål for utslippskutt i transportsektoren på 35-40 prosent. Dette gjøres hovedsakelig ved elektrifisering av bilparken og derfor er det svært viktig at antall ladere vokser fort. -
Ny spesialutgave av Ranger
For å lansere den helsvarte og tøffe spesialutgaven av Europas mest solgte pickup, Ford Ranger, la Ford filmingen av Ranger Black Edition til et like tøft og mørkt miljø - Svalbard. -
Smart oppgradering av pickup
Med en robust utformet Hardtop fra Sortimo kan du oppgradere lasteplanet på pickupen din til et alminnelig varerom. Det gir deg full frihet til å bruke lasteplanet som det passer deg best – uansett om du bruker bilen privat eller profesjonelt. -
Posten kjøper Tesla Semi
Posten Norge har allerede en av verdens største flåter av el-kjøretøy. Neste år utvides den med en elektrisk semitrailer fra Tesla. -
Nissan leder an med kunstig intelligens
Et gjennombrudd i visjonen Nissan Intelligent Mobility, som lover at biler nå vil kunne lære fra sine førere -
Volkswagen Amarok er kåret til ”Årets pickup”
I likhet med forgjengeren har Volkswagen Amarok lykkes med å overbevise juryen bestående av transportjournalister fra hele verden. -
MøllerGruppen blir Møller Mobility Group
Morselskapet i Nordens ledende bilkonsern MøllerGruppen, skifter navn til Møller Mobility Group og forbereder seg på fremtidens kundebehov. -
Avduket nye Ford Transit Custom
- Transit Custom har vært en stor suksess siden lanseringen i 2012, og nå blir den enda bedre. Vi har lyttet til kundene, og er stolte av å levere en 1-tonns varebil som i tillegg til å se bra ut - både er mer praktisk i bruk og stappfull av smarte funksjoner, sier salgsansvarlig for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge Johnny Løvli. -
Slik unngår du tyver i varebilen
Tapt arbeidstid, dyre reparasjoner og innkjøp av nytt kostbart verktøy. Innbrudd i varebiler er både ubehagelig og dyrt. Men med de rette sikkerhetstiltak kan risikoen for tyveri minimeres betraktelig. -
Klimabensin til besvær
Den nye klimabensinen blir snart påbudt I Norge, men mange er redd for at den skal skade bilmotoren. Men motortrøbbel kan enkelt unngås. -
Bedre energi- og miljømerking av biler
En ny merkeplakat vil gjøre det lettere å velge ny bil ut fra energi- og miljøegenskaper. Bak den nye ordningen står hele bilbransjen. -
Ny generasjon Isuzu Pick Up
Suksessmodellen Isuzu D-Max lanseres nå i en ny generasjon. -
Enklere for sjåfører med yrkesbil
Eiere av bil med grønne skilter får nå en enklere hverdag. Nå kan de selv velge hvordan privat bruk av bilen skal skattlegges, og dermed større fleksibilitet til å kombinere privat- og jobbkjøring. -
Lokal bilinnredning slår an
Faste, nære relasjoner til mennesker som møter deg i øyehøyde har avgjørende betydning når håndverkere investerer i bilinnredning. Derfor prioriteres forhandlernettverket høyt hos Sortimo, som er Europas ledende bilinnredningsleverandør og står sterkt lokalt forankret over hele Norden. -
Toyota + Suzuki = sant
Toyota Motor Corporation (Toyota) og Suzuki (Suzuki), har som felles mål å bidra til en løsning av miljømessige utfordringer og å oppnå en sunn og bærekraftig samfunnsutvikling når det gjelder bil.